Renault: Succesul in F1 nu depinde doar de un pilot

Publicat vineri, 31.08.2007 13:56 de Daniel Popescu

CEO-ul Renault, Carlos Ghosn (foto, centru), spune ca sansele echipei sale de a reveni in topul Formulei 1 nu depind de aducerea lui Fernando alonso de la McLaren Mercedes. Presa de specialitate sustine ca dublul campion mondial ar putea reveni la echipa franceza in cazul in care va pleca de la McLaren la finalul actualului sezon.

“Succesul in Fomula 1 este intotdeauna rezultatul muncii in echipa”, spune Ghosn. “Este nevoie de o masina perfecta, de sasiu, de motor, efortul echipei si, bineinteles, de pilot. Cel mai bun pilot nu poate reusi fara o echipa perfecta si vice-versa”.

Ghosn vrea ca Renault sa castige titlul anul viitor, insa spune ca, in cele din urma, s-ar multumi si cu locul secund. “Cer echipei sa concureze la cel mai inalt nivel. Daca nu putem fi primii, trebuie sa terminam pe locul 2. dar eu nu ma implic in operatiunile zilnice, pentru asta ii avem pe Flavio Briatore (foto, dreapta) si Alain Dassas (foto, stanga). Echipa stie de ce are nevoie pentru a castiga. Anul acesta am inceput mai slab pentru ca lupta pentru titlu din 2006 a reprezentat un effort foarte mare pana la ultima cursa. A trebuit sa platim pentru asta si sa ne obisnuim cu noile cauciucuri si cu un nou pilot. Dar sunt increzator ca vom avea succes in 2008. Dar asta nu depinde de o singura persoana", a mai precizat Ghosn.