Renault R28, pregatit de lansare

Publicat joi, 31.01.2008 10:10 de Daniel Popescu

Cu un debutant si un fost campion mondial in echipa, Renault spera sa obtina din nou victorii dupa un sezon 2007 lipsit de realizari. Parte integrata a acestei resuscitari va fi noul monopost R28, care va fi lansat oficial joi, in Franta.

Predecesorul lui R28 a fost surclasat anul trecut de masinile Ferrari si McLaren, echipa franceza nefiind capabila sa-si apere titlurile mondiale castigate in 2005 si 2006, terminand la 150 de puncte in spatele Scuderiei Ferrari.

Este de la sine inteles ca Renault doreste sa aiba un nou inceput in 2008 si sa revina in top. Echipa a schimbat ambii piloti, Giancarlo Fisichella si Heikki Kovalainen fiind inlocuiti de Nelson Piquet Jr, promovat din postura de pilot de teste, si Fernando Alonso, care a revenit la echipa cu care a castigat doua titluri mondiale.

Atat Alonso, cat si Piquet Jr au testat noul monopost saptamana trecuta pe circuitul din Valencia. Pe parcursul celor patru zile ei au completat peste 300 de tururi si au urmat un program intensiv de evaluare, pentru a percepe punctele slabe si puncte forte.

Cei doi vor fi prezenti la lansarea oficiala de joi, care va avea loc la sediul central al echipei din Paris incepand cu ora locala 14:00 (ora 15:00, ora Romaniei). Seful echipei Flavio Briatore si directorul tehnic Bob Bell vor fi de asemenea prezenti, urmand sa raspunda intrebarilor celor 600 de invitati.

Dupa lansare, echipa va reveni in Spania pentru o sesiune de 3 zile de teste pe circuitul de la Barcelona.

Vom reveni cu informatii si fotografii de la lansarea monopostului R28 pe masura ce acestea vor deveni disponibile.