Renault investeste 50 de milioane de dolari in facilitatea CFD

Publicat luni, 30.07.2007 12:42 de Daniel Popescu

Renault va investi 50 de milioane de dolari intr-o noua facilitate numita Dinamica Fluidelor Computerizate (CFD), la fabrica pe care echipa o detine in Anglia, la Enstone.

Dinamica Fluidelor Computerizate este o metoda de cercetare si dezvoltare a masinilor, destinat in special monoposturilor de Formula 1, unde beneficiile aerodinamicii sunt foarte mari. Noua facilitate va permite echipei Renault o capacitate de 10 ori mai mare decat in prezent, iar constructia va indeplini toate normele de protejare a mediului.

Flavio Briatore, seful francezilor, a declarat cu aceasta ocazie: "Programul de investitii tehnologice trimite un semnal clar referitor la angajamentul nostru de a fi o echipa competitiva in viitor in Formula 1. Fiecare investitie va fi facuta in concordanta cu regulamentele viitoare, pentru a genera beneficii maxime echipei si partenerilor nostri".

La randul sau, Bob Bell, directorul tehnic al celor de la Renault, a precizat: "In timp ce alte echipe investesc sume mari intr-un al doilea tunel de vant, noi consideram ca CFD este tehnologia viitorului care va fi integrata in design-ul si dezvoltarea ulterioara a monoposturilor. Acest centru ne va permite sa dezvoltam noi tehnici si abilitati care vor fi aplicate in viitor".