Renault, determinata sa revina in top

Publicat marţi, 11.12.2007 13:15 de Daniel Popescu

Seful echipei Renault Flavio Briatore spune ca echipa franceza si-a reincarcat fortele pentru a reveni in topul Formulei 1.

Campioana mondiala din 2005 si 2006 a avut un sezon dezamagitor in 2007, terminand pe locul 3 in clasamentul constructorilor dupa ce McLaren a fost exclusa din campionat in urma scandalului de spionaj.

Insa Briatore, a carui echipa a confirmat luni revenirea dublului campion mondial Fernando Alonso, spune ca Renault a luat deja toate masurile pentru a se apropia de rivali. "Ne-am intarit departamentul tehnic, am adaugat 30 de milioane de euro la buget si l-am angajat pe Fernando Alonso cu obiectivul de a castiga cateva curse in 2008", a declarat Briatore pentru Gazzetta dello Sport.

Briatore este convins ca revenirea lui Alonso va reprezenta o crestere semnificativa pentru Renault, intrucat il considera pe pilotul spaniol "numarul 1, cel mai bun pilot alaturi de Michael Schumacher. De fapt, el face mai putine greseli decat Schumacher. Speram sa putem repeta succesul nostru. Fernando nu a revenit pentru bani. Ce conteaza aici este aspectul uman".

Alonso revine la Renault dupa un an petrecut la McLaren Mercedes.