Renault analizeaza inca problema motorului

Publicat marţi, 29.04.2008 12:14 de Daniel Popescu

Renault insista ca vor analiza cauzele pentru care motorul monopostului lui Fernando Alonso a cedat in timpul Marelui Premiu al Spaniei.

Alonso a realizat in weekend cea mai buna performanta din acest sezon, plecand de pe prima linie a grilei de start in Marele Premiu al Spaniei. Totusi, monopostul R28 a suferit o problema la motor la jumatatea cursei, iar pilotul spaniol a fost nevoit sa abandoneze.

Seful departamentului de motoare al Renault, Rob White, a anuntat ca echipa va lansa o ampla investigatie pentru a descoperi cauzele defectiunii, insa sustine ca nu exista niciun motiv real de ingrijorare.

"Nu am avut niciun indiciu ca motorul lui Alonso va ceda", a declarat White. "Iar modul in care vom rezolva lucrurile nu schimba datele problemei. Avem nevoie de aceeasi disciplina si viteza de reactie pentru a decide ce contra-masuri trebuie sa adoptam".

Seful operatiunilor de cursa, Denis Chevrier, a adaugat ca defectiunea motorului a luat echipa prin surprindere. "Stim ca este o defectiune tipica produsa dintr-o data, ceva ce ar fi trebuit sa ne ingrijoreze probabil cu o jumatate de tur inainte. Dar nu aveam ce sa facem, nimic in concordanta cu modul in care am utilizat motorul. A fost o defectiune pura si trebuie sa ne asiguram ce a fost si apoi sa vedem ce implicatii vor avea consecintele asupra motoarelor viitoare. Singura intrebare este cum vom aborda lucruri in viitor".

  • Baghi84, marţi, 29.04.2008 12:25
    Sunteti incredibili !!!!!

    E prima echipa care abandoneaza cu ambele monoposturi intrun mare premiu din cauza fiabilitatii si voi interpretati stirile in asa fel incat sa fie punctate cu +

  • szzsoci, marţi, 29.04.2008 13:08
    Penibil!!!

    "monopostul R28 a suferit o problema la motor la jumatatea cursei, iar pilotul spaniol a fost nevoit sa abandoneze" Ce se puncteaza aici cu + ???

  • daniel.popescu, marţi, 29.04.2008 15:33
    punctare

    Se puncteaza declaratiile oficialilor, nu informatiile aditionale inserate pentru intelegerea corecta a informatiilor. Renault au fost depuncati serios pentru cele doua abandonuri in cronica cursei, conform grilei de punctare a evenimentelor oficiale.