Red Bull: "Vettel este un copil care absoarbe informaţiile ca un burete"

Publicat vineri, 24.08.2012 17:36 de Daniel Popescu

Adrian Newey explică succesul lui Sebastian Vettel în Formula 1 prin faptul că dublul campion mondial este capabil să asimileze rapid informaţiile.

Sebastian Vettel este în prezent cel mai tânăr dublu campion mondial, după ce a câştigat trofeul suprem în 2010 şi 2011. Pilotul echipei Red Bull a avut parte de o ascensiune fulminantă în Formula 1 de la debutul pentru BMW-Sauber în Marele Premiu al Statelor Unite din 2007, iar directorul tehnic Adrian Newey atribuie succesul său şi modului în care reuşeşte să asimileze informaţiile şi să înveţe din greşeli.

"Pe parcursul ultimilor ani am rămas cu impresia că de fiecare dată când coboară din monopost învaţă ceva nou. Este ca un copil mic care întotdeauna absoarbe informaţiile ca un burete. Absoarbe lucruri tot timpul. Seara târziu intră în detalii cu inginerii, analizează datele şi pilotajul său. Ar fi un bun inginer: încearcă să priveasca totul din toate unghiurile", a declarat britanicul pentru publicaţia F1 Racing.

Pe de altă parte, şeful Christian Horner vede şi o altă latură a pilotului german, afirmând despre acesta că joacă table cu Bernie Ecclestone, deţinătorul drepturilor comerciale ale Formulei 1.

"Este un tip perspicace şi destul de priceput. De exemplu, are o relaţie bună cu Ecclestone. Petrec ceva timp împreună şi joacă table. Bernie îi recunoaşte caracterul şi înţelege că Vettel respectă moştenirea sportului. Este un mare absador al sportului şi da multe lucruri înapoi", a precizat el.

Via F1 Racing

  • laurentiu0250, vineri, 24.08.2012 17:55

    Chestia cu buretele imi aduce aminte de o reclama la scutece pentru aia mici!Asta e omul minune,va fi incrucisarea cu extraterestrii pe care o tot invoca unii?!Daca ne mai spun astia de la red bull ca mai canta si la filarmonica la vre o trei instrumente deodata,sau ca in timpul liber sapa fantani in Africa in timp ce discuta filosofie cu Dalai Lama...eu zic sa i ofere titlul F1pe viata,fara sa mai participe la vre o cursa,vreodata ;) !

  • Littlefoot, sâmbătă, 25.08.2012 00:41

    Haters gonna hate. Atat.

  • sebica, duminică, 26.08.2012 14:11

    E bine ca le absoarbe... ca o sa-l stoarca Ferrari de informatii :))

  • ts, duminică, 26.08.2012 17:22

    "Vettel este un copil care absoarbe informaţiile ca un burete" mai trebuie doar sa se maturizeze