Red Bull şi Toro Rosso, singurele echipe care achită facturile la timp

Publicat marţi, 11.01.2011 14:59 de Daniel Popescu

Red Bull Racing şi Toro Rosso sunt singurele echipe care îşi achită la timp facturile către furnizori, în timp ce la polul opus se situează Lotus.

Compania Dun & Bradstreet a realizat un amplu sondaj de opinie prin care a solicitat câtorva mii de firme să dezvăluie cât de repede îşi primesc banii pentru facturile emise. Sondajul a inclus şi industria sporturilor cu motor, astfel că a putut fi alcătuit un clasament referitor la momentul în care echipele îşi plătesc furnizorii.

Dintre cele 12 echipe care au concurat în sezonul 2010 al Formulei 1, numai două şi-au plătit facutrile la timp, fără nicio zi de întârziere: Red Bull Racing şi Toro Rosso, cele două echipe deţinute de omul de afaceri austriac Dietrich Mateschitz.

Toate celelalte echipe au înregistrat întârzieri la plata facturilor, pornind de la cele 8 zile trecute în dreptul celor de la Virgin Racing şi culminând cu cele 180 de zile întârziere ale celor de la Lotus. Echipele de top ale Formulei 1 se situează între cele două extreme, Ferrari, McLaren, Williams şi Renault având întârzieri de plată de aproximativ două săptămâni.

În medie, echipele de Formula 1 îşi achită datoriile cu o întârziere de 28 de zile, valoare în jurul căreia se regăsesc şi cei de la Force India, cu 30 de zile întârziere. Iată cum se prezintă clasamentul complet al achitării datoriilor către furnizori:

 Loc  Echipa  Zile intarziere
 1  Red Bull
 0
 2  Toro Rosso
 0
 3  Virgin Racing
 8
 4  Williams  9
 5  Mercedes GP
 11
 6  Renault  14
 7  Ferrari  15
 8  McLaren  17
 9  Force India
 30
 10  Lotus  180
 11  Sauber  fara date
 12  Hispania  fara date

Datele sunt valabile pentru perioada aprilie - noiembrie 2010.

Via | Pitpass