Red Bull şi Lotus, singurele echipe de top cu update-uri majore la Valencia

Publicat vineri, 22.06.2012 17:18 de Daniel Popescu

Red Bull şi Lotus sunt singurele echipe care au adus îmbunătăţiri vizibile la Valencia, în timp ce Ferrari a preferat să recurgă doar la mici update-uri de detaliu.

Echipele de top abordează în mod diferit Marele Premiu al Europei de la sfârşitul acestei săptămâni, după ce Red Bull Racing şi Lotus sunt singurele care au introdus pe monoposturi update-uri vizibile.

Potrivit unei analize realizate de Gary Anderson, analistul tehnic al postului de televiziune BBC, Red Bull a îmbunătăţit semnificativ circulaţia aerului în zona pneurilor spate, element care va contribui la creşterea forţei de apăsare aerodinamică.

În plus, echipa a modificat şi designul plăcuţelor exterioare ale aripii spate, într-un mod asemănător cu soluţia adoptată recent de rivalii de la McLaren.

Între timp, Lotus a evaluat în antrenamente nu mai puţin de patru configuraţii pentru aripa faţă şi o va alege pentru calificările de sâmbătă pe cea care va oferi cele mai promiţătoare rezultate după analizarea datelor obţinute de Kimi Raikkonen şi Romain Grosjean.

În schimb, Ferrari nu a adus niciun update vizibil pe monopostul F2012, în ciuda informaţiilor din presă spaniola cu privire la o nouă configuraţie pentru aripa fata şi podea. McLaren nu a adus niciun fel de update la Valencia, însă echipa a anunţat anterior că următoarele îmbunătăţiri majore vor fi introduse la Marele Premiu al Marii Britanii de la Silverstone.

Via | BBC Sport