Red Bull şi Ferrari: "N-am crezut că Pirelli vrea să testeze cu un monopost din 2013"

Publicat marţi, 28.05.2013 09:42 de Daniel Popescu

Red Bull şi Ferrari au dezvăluit că au fost invitate să testeze pneurile Pirelli, însă nu au crezut că producătorul italian se referea la o evaluare cu un monopost din sezonul curent.

Red Bull Racing şi Ferrari au oferit luni seara câteva informaţii noi cu privire la scandalul testului aparent secret efectuat de Mercedes cu pneurile Pirelli după Marele Premiu al Spaniei.

Red Bull Racing a admis prin şeful Christian Horner că a primit o solicitare de test de la Pirelli, însă susţine că producătorul italian nu a menţionat că vrea să efectueze sesiunea cu un monopost din sezonul actual.

"Pirelli a vrut de ceva timp să testeze, iar compromisul a fost să testeze cu monopostul Renault (n.r - din sezonul 2010). Acesta a fost compromisul. La un moment dat, a existat o propunere că ar trebui să testeze cu o campioană mondială, dar aceasta a fost primită cu furie de echipele rivale şi oricum ar fi trebuit să fie aprobată în unanimitate. Aşa că orice solicitări pentru teste au fost, în opinia majorităţii paddock-ului, în afara regulamentului", a declarat britanicul citat de publicaţia Autosport.

La rândul său, Stefano Domenicali, şeful Scuderiei Ferrari, a admis că Pirelli a solicitat de mai multe ori o sesiune de teste, dar că nu s-a pus problema ca acesta să fie realizat cu un monopost din 2013.

"De doi ani a fost clar că Pirelli a cerut tuturor echipelor să testeze. Pentru noi a fost evident că nu se poate face asta cu un monopost actual. De aceea, atunci când ne-au întrebat formal, nu am crezut că este posibil să facem asta", a precizat italianul.

Pirelli a efectuat un test pe circuitul de la Barcelona în perioada 15-17 mai în condiţiile în care testele în timpul sezonului sunt strict interzise, în special cu monoposturi din sezonul curent şi sezonul precedent.

Red Bull şi Ferrari au înaintat deja un protest oficial pe acest subiect, iar Mercedes riscă să răspundă în faţa Tribunalului Internaţional pentru încălcarea regulamentului sportiv. Lotus şi Force India susţin, în schimb, că nu au primit nicio solicitare oficială pentru efectuarea unui test.

Via Autosport

  • markusrull, marţi, 28.05.2013 10:29

    Ca sa vezi, Red Bull si Ferarri au luat tzeapa:)) mercedes au fost mai prompti si mai increzatori in pirelli. Daca era in afara regulamentul eu nu cred ca Mercedes era de acord sa testeze, si nici Pirelli.

  • unu, marţi, 28.05.2013 12:25

    Tre sa se caute un tap ispasitor pentru treaba asta :) Doar nu credeati ca e asa usor ;)