Kobayashi a testat pentru prima oară un monopost Ferrari

Publicat marţi, 28.05.2013 10:21 de Daniel Popescu

Kamui Kobayashi a efectuat luni primul test cu un monopost Ferrari, pilotând un Ferrari F10 din sezonul 2010 pe circuitul de casă de la Fiorano.

După ce a fost nevoit să se retragă din Formula 1 la finalul sezonului precedent, Kamui Kobayashi s-a implicat în Campionatul Mondial de Anduranţă (WEC) alături de Ferrari, iar în 21 iulie are programată o demonstraţie de Formula 1 cu monopostul Ferrari F10 la Moscova.

Pentru a fi pregătit pentru acest eveniment, japonezul a testat luni monopostul pe circuitul de casă de la Fiorano şi a admis că experienţa a fost una foarte plăcută.

"Primul sentiment a fost unul de fericire. Am concurat împotriva acestui monopost şi am ştiut cât de rapid este, aşa că a fost foarte important să capăt puţină experienţă. Am pilotat ultima oară un monopost de Formula 1 în cursa de anul trecut din Brazilia, iar acum pilotez în WEC cu Ferrari 458 GT, iar impresiile sunt complet diferite. Dar nu a fost greu să mă readaptez pentru că în trecut am pilotat tot felul de monoposturi. Va fi foarte frumos să pilotez din nou un monopost de F1 la Moscova şi pentru mine va fi un dublu debut: prima oară la volanul unui Ferrari F1 şi prima mea vizită în oraş", a declarat el.

Kobayashi a concurat în Formula 1 pentru Toyota şi Sauber, iar presa internaţională a speculat că ar putea reveni în competiţie prin intermediul constructorului Honda, care va furniza motoare pentru McLaren din 2015. Echipa britanică a exclus însă posibilitatea de a-l angaja pe pilotul japonez.

Via Ferrari

  • mirel_f1, marţi, 28.05.2013 10:39

    bravo lui acuma e pilot Ferrari...

  • unu, marţi, 28.05.2013 10:59

    Kamui Kamikaze Ferrari :))

  • Cris, marţi, 28.05.2013 14:12

    Sa fie oare inlocuitorul lui Felipe ?