Red Bull: "Nu înţelegem frustrările lui Webber"

Publicat duminică, 07.11.2010 16:19 de Daniel Popescu

Christian Horner susţine că nu înţelege motivele pentru care Mark Webber este frustrat de tratamentul pe care îl primeşte în cadrul echipei.

Red Bull Racing se află în centrul unui nou conflict intern în Marele Premiu al Braziliei, după ce Mark Webber a afirmat joi că echipa îl susţine cel puţin emoţional pe Sebastian Vettel.

Presa internaţională a speculat că aceste comentarii l-au iritat pe patronul Dietrich Mateschitz, însă şeful Christian Horner susţine că mai întâi trebuie să afle exact de la Webber care sunt frustrările sale privind tratamentul de care beneficiază în cadrul echipei.

"Cred că în primul rând trebuie să înţelegem clar care sunt aceste frustrări, pentru că pentru noi nu este deloc evident. Nu pot să cred că în pitlane există piloţi mai bine sprijiniţi decât piloţii noştri. Asta se aplică inclusiv la cele mai simple lucruri, precum zilele media, zilele pentru sponsori şi orice altceva facem. Amândoi beneficiază de un sprijin grozav din partea întregului grup."

"Bineînţeles că este dezamăgitor pentru fiecare membru al echipei să vadă lucruri negative despre echipa lor, chiar dacă acestea nu li se adresează direct. Cel mai important lucru este că nu am ajuns în această poziţie prin individualiasm. Lucrăm ca echipa, iar Webber a fost o parte importantă. Face parte din echipa noastră de 4 ani, iar acesta este al şaselea sezon al lui Red Bull în F1. Aşa că ştie de sprijinul de care s-a bucurat în ultimii 4 ani nu numai din partea echipei, ci şi din partea lui Dietrich Mateschitz", a declarat britanicul.

În urma noilor controverse de la Interlagos, au început să apară zvonuri potrivit cărora australianul va părăsi echipă la finalul sezonului. Webber a negat însă speculaţiile, iar Horner a adoptat aceeaşi atitudine.

"Webber se află în cea mai bună formă din carieră. I-am oferit un monopost grozav. Înainte să vină la echipa noastră avea un singur podium, iar acum este un multiplu câştigător de curse şi un candidat la titlul mondial. Nu pot să cred că i-ar fi mai bine oriunde altundeva în pitlane, aşa că sper să-şi încheie cariera la Red Bull", a mai precizat el.

Via | Autosport

  • hasu, luni, 08.11.2010 01:53
    Webber

    ...fara comentarii.Nea webber este ofticat rau.Si totusi daca dupa ultima cursa va fi Alonso campion ??????????.Isi va da cineva cu tesla in .... ?!?!?!?

  • ctlnmihai, luni, 08.11.2010 18:22
    Red Bull: "Nu înţelegem frustrările lui Webber"

    Webber are într-un fel dreptate. politica asta idioată deşi foarte corectă poate duce la pierderea unei duble..Deşi înţeleg simpatia ptr. un anume pilot ,în speţă Vettel, eu cred că palmaresul totuşi primează mai mult ...Red Bull poate nu se vor mai întâlni vreodată cu şansa unei duble..şi în momentul actual Webber este cel mai bine poziţionat pilot ăn lupta ptru titlul la piloţi..