Red Bull: "Lupta pentru titlu rămâne deschisă"

Publicat miercuri, 16.06.2010 11:12 de Daniel Popescu

Red Bull consideră că luptă pentru titlu rămâne deschisă oricărui rezultat, în ciuda celor două victorii consecutive obţinute de McLaren.

McLaren a preluat conducerea în ambele clasamente generale în urma dublelor obţinute de Lewis Hamilton şi Jenson Button în Turcia şi Canada.

Revirimentul britanicilor a venit pe fondul unui program agresiv de dezvoltare pentru monopostul MP4-25, iar analiştii anticipează ca McLaren va continua să înregistreze progrese pe parcursul anului. Cu toate acestea, oficialii Red Bull Racing susţin că lupta pentru trofeul suprem rămâne deschisă oricărui rezultat, mai ales că nici cei de la McLaren nu au fost scutiţi de erori umane sau tehnice în acest an.

"Au fost şi alţii care nu au profitat de anumite oportunităţi, iar aceste lucruri tind să se egalizeze. Având în vedere unde suntem acum, lupta este foarte strânsă, mai ales că nici nu a trecut încă o jumătate de sezon, aşa că totul este încă în joc", a declarat Christian Horner, şeful echipei austriece.

În sprijinul afirmaţiilor sale, britanicul în vârstă de 36 ani susţine că Red Bull a avut o prestaţie foarte bună la Montreal, un circuit pe care McLaren pornea că principală favorită datorită caracteristicilor tehnice ale acestuia.

"Am fost mult mai competitivi cu McLaren decât ne aşteptam. Circuitul a fost în avantajul lor, dar forma maşinilor noastre a fost puţin mai bună decât ne aşteptam înainte de eveniment. Pare să fie un dezavantaj să conduci campionatul, nici nu-mi mai amintesc câţi piloţi au fost lideri până acum. Speram să fim puternici la Valencia, care va reprezenta o nouă provocare pentru noi, dar apoi revenim la circuite care ar trebui să fie în favoarea noastră", a adăugat el, referindu-se în mod special la circuitul de la Silverstone, care va găzdui Marele Premiu al Marii Britanii în 11 iulie.

Via | ITV