Red Bull: "Fiabilitatea monoposturilor, crucială în lupta pentru titlul mondial"

Publicat luni, 27.01.2014 16:56 de Daniel Popescu

Christian Horner consideră că fiabilitatea monoposturilor va juca un rol esenţial în lupta pentru titlu în acest sezon şi admite că Red Bull Racing nu are încă o soluţie pentru directorul de aerodinamică plecat la Mercedes.

Introducerea noilor motoare V6 turbo de 1.6 litri a determinat mutarea atenţiei de la viteza pură a monoposturilor la fiabilitate, întrucât este de aşteptat ca noile unităţi să înregistreze un număr ridicat de defecţiuni în prima parte a anului.

Christian Horner, şeful Red Bull Racing, avertizează că fiabilitatea va reprezenta un factor determinant în lupta pentru titlul mondial, mai ales că tactica din timpul curselor va trebui regândită.

"Fiabilitatea va reprezenta o problemă în primele curse şi un factor crucial în acest an. Este o tehnologie imatură cu aceste motoare. Abordarea curselor va fi acum foarte diferită. Cursa va fi un eveniment tactic, în funcţie de modul în care consumi carburantul, de strategia pe care o alegi şi de optimizarea motorului de la start până la final. Va fi fascinant", a precizat britanicul în vârstă de 40 de ani în cadrul unui interviu acordat publicaţiei The Guardian.

În ciuda celor patru titluri mondiale consecutive cucerite începând din 2010, Red Bull Racing îl va pierde la finalul anului pe şeful departamentului de aerodinamică, Peter Prodromou.

Horner a admis însă că echipa nu a stabilit încă dacă golul lăsat de acesta va fi acoperit printr-o promovare internă sau o recrutare de la o altă echipă de top. "Nu am decis încă ce vom face cu postul lui Prodromou, dar avem 12 luni să ne gândim la asta înainte să plece", a adăugat el.

Prodromou urmează să plece la McLaren alături de adjunctul său, în timp ce Mark Ellis, designerul şef pentru dinamica vehiculelor şi Giles Wood, şeful departamentului de simulare, au semnat deja cu Mercedes pentru 2014.

Via The Guardian

  • mikahakkinen, luni, 27.01.2014 17:45

    Peter Prodromou impreuna cu adjunctul lui (Dan Fallows) vor pleca la McLaren si nu la Mercedes. Chiar voi ati scris despre asta aici: (http://www.automarket.ro/formula1/mclaren-anunta-recrutarea-sefului-de-aerodinamica-de-la-red-bull-53414.html) si aici (http://www.automarket.ro/formula1/mclaren-am-recrutat-peste-o-duzin-de-ingineri-de-top-de-la-rivali-54931.html)

  • ciuruitu, luni, 27.01.2014 20:30

    in plus , de cateva ore a aparut STR9 si nu-l vad aici pe site; s-a inzapezit pe A1

  • daci76, luni, 27.01.2014 21:10

    Daca vrei sa-l vezi,intra pe formula1.com,acolo a aparut si arata destul de interesant

  • 91Schumi06, luni, 27.01.2014 21:29

    @ciuruitu: a ramas la Jerez, n-a mai decolat avionul. Lasand glumele la o parte, este o masina a dracului de urata!

  • bogdan, luni, 27.01.2014 21:58

    Torro roso a ajuns rinocerul rosu ca n are decat un corn3