Alonso şi Raikkonen evită să confirme că vor respecta ordinele de echipă de la Ferrari

Publicat luni, 27.01.2014 15:58 de Daniel Popescu

Fernando Alonso şi Kimi Raikkonen au evitat să ofere un răspuns concis când au fost întrebaţi dacă vor respecta un eventual ordin de echipă din partea Scuderiei Ferrari în sezonul 2014.

Ferrari va aborda sezonul 2014 al Formulei 1 cu o linie de piloţi formată din Fernando Alonso şi Kimi Raikkonen, doi foşti campioni mondiali al căror singur obiectiv este cucerirea unui nou titlu.

În condiţiile în care Ferrari a sprijinit în mod tradiţional unul dintre piloţi, se anticipează apariţia unor tensiuni intre Alonso şi Raikkonen în cazul în care situaţia se va repeta şi în acest an.

Situaţia inedită în care se afla cei doi este evidenţiată şi de reticenţa acestora de a răspunde concis când au fost întrebaţi cum vor reacţiona în cazul în care vor primi un ordin de la boxe să se lase depăşiţi de coechipier.

"Nu cred că există o modalitate de a răspunde acum la întrebare, pentru că fiecare situaţie este diferită, dar ştim ce trebuie să facem. Am spus şi înainte că vom lupta unul împotriva celuilalt, la fel ca în fiecare an. Nu contează cine este coechipierul tău, dar cu siguranţă ne respectăm reciproc şi încercăm să fim în frunte. Ştim ce aşteptări are echipa din partea noastră şi cred că timpul va spune ce se va întâmpla", a declarat Raikkonen.

La rândul său, Alonso a evitat un răspuns direct, însă a sugerat că va respecta deciziile pe care le va lua echipa pentru binele comun al Scuderiei în lupta pentru cele două trofee.

"Nu există nicio metodă să ne pregătim şi niciun mod de a răspunde direct, dar cea mai bună metodă pentru ca Ferrari să aibă din nou succesul din trecut este să dăm 100% la fiecare cursă pentru a aduce puncte pentru echipă şi pentru noi înşine. Iar pentru asta trebuie să lucrăm în armonie perfectă şi să urmăm prioritatea echipei şi ceea ce ne va spune echipa", a explicat spaniolul.

Via BBC Sport

  • pablo256r, luni, 27.01.2014 16:32

    Gresit! Ambii au raspuns la intrebare! KIMI "Am spus şi înainte că vom lupta unul împotriva celuilalt, la fel ca în fiecare an.Ştim ce aşteptări are echipa din partea noastră şi cred că timpul va spune ce se va întâmpla" Cum suna raspunsul lui ALO? " pentru a aduce puncte pentru echipă şi pentru noi înşine ... trebuie să lucrăm în armonie perfectă şi să urmăm prioritatea echipei şi ceea ce ne va spune echipa". ECHIPA este pe primul loc, Ferrari vrea sa castige in primul rand titlul pe echipe.

  • rachiuion, luni, 27.01.2014 16:53

    mie mi se pare ca Kimi spune ca va lupta iar Alonso spune ca va astepta pomana in continuare

  • Soxy, luni, 27.01.2014 16:58

    amandoi au raspuns acelasi lucru, care tradus suna asa: Prefer sa fiu eu numarul 1 care va beneficia de ordinele de echipa, dar dc va trebui sa o fac in favoarea celuilalt pentru ca asa cere echipa, voi inghiti in sec dar voi executa ceea ce mi se cere!

  • rogseriozitate, luni, 27.01.2014 17:02

    jur ca voi invata si voi munci pentru a indeplini.... si cand va fi pus un fata faptului sa vezi atunci ... (la alonso ma refer, kimi l-a ajutat pe massa dar numai dupa ce a iesit din carti)

  • ferr1, luni, 27.01.2014 18:57

    Daca nu ma insel lui Alonso i se termina contractul cu Ferrari in 2015. Raikkonen a semnat pe un an cu posibilitatea de a mai prelungi inca un an. Deci in 2015 Ferrari poate renunta la el. Asa ca e absolut normal ca amandoi sa puna echipa pe primul loc. Primul care va comenta, va fi primul care va pleca. Si de data asta sigur si-a luat Montezemolo garantii ca nu-i mai plateste finlandezului banii de vodka. Kimi va fi cel mai ascultator. Daca va avea un caracter dificil, ca in trecut cand ii dadea peste nas patronului, la 35 de ani greu va mai prinde volan la o echipa de top. 2014 e ultima sa sansa. Daca o rateaza, se poate orienta catre alte sporturi. Nu cred ca-si doreste sa ajunga pe la Sauber. Nicio echipa de top nu va lua un sofer de 35 de ani si cu un caracter dificil pe deasupra. Iar daca Ferrari l-a tinut pe Alonso pana acum fara sa castige vreun titlu, il va mai tine 1-2 ani pana la retragere. La Ferrari lipseste determinarea. Aducerea lui Kimi n-a fost cea mai buna mutare. Ferrari are nevoie de "sange proaspat", de un tanar cu foame de victorii si trofee. Trebuie sa invete sa-si creasca pilotii, nu sa-i ia de la alte echipe. Sa aduci un campion, nu e suficient sa castigi. Din 2010 Ferrari s-a culcat pe ideea asta. Uite ca un dublu campion nu-i suficient. Lipsa determinarii e o capcana in care cad marile echipe. Si consider ca e nevoie de un om care sa ofere incredere si determinare, Domenicalli stie doar sa pupe-n dos pe cine poate. Eu l-as fi adus pe Hulkenberg decat pe Kimi. Hulk putea oferi echipei determinare, dorinta de victorii, ambitie. Nu zic ca Alonso nu le are, dar nu e suficient. E nevoie de mai mult. Pentru victorie mai e nevoie si de suflet.

  • danoe, luni, 27.01.2014 20:31

    @ferr1 corect votka gresit vodka,la fel si rationamentul

  • tequilla11, luni, 27.01.2014 20:49

    domnu' ferr1 sunt de acord cu parerile dumitale ,dar de unde frate sange proaspat in forula1 azi?Hulk e bun in linie dreapta cu motorul blana sub el,arata tu o depasire pe exterior ,intr-o sicana ,oriunde vrei tu cu Hulk si atunci dam crez ideii tale: ca Sumi era sange proaspat la venirea lui la scuderie.Monte' sa saturat de afurisitul ala si doar banu lui Santander l- a mai mentinut ca sange proaspat nu are nici ala,si suflet au toti pilotii P.S. Acum a adus doi campioni si poate ii iese:))

  • iulian, luni, 27.01.2014 21:21

    mai dragilor...kimi nu este interesat decat de victorii ,indiferent cum si pentru cine ....inca nu v-ati dat seama ca este singurul pilot cu coloana vertebrala sanatoasa...l-ati auzit vreodata muscandu-l pe x sau pe y de cur,cum fac nenumarati frustati di f1 de azi.In loc sa ne bucuram si azi de astfel de piloti ,stam si le cautam tot felul de defecte...uitati cu ce echipa a concurat in acest an si ce fite i-au facut...a comentat el prea mult...privitorilor de f1 ,ce fel de oameni sunteti si ce varsta aveti....imi cer scuze celor ce ii deranjez ,sustinatori ai unor piloti ca-...VETEL,ALONSO,MALDONADO,WEBER etc....hai sa-i privim cu alti ochi pe adevaratii piloti.....!!!!!!

  • rachiuion, luni, 27.01.2014 23:38

    "Nu zic ca Alonso nu le are, dar nu e suficient. E nevoie de mai mult." da, mai trebuie sa fie si suficient de rapid. A putut fi mai rapid decat Webber care avea RBR dar nu si decat Vettel, so...

  • ferr1, marţi, 28.01.2014 01:15

    @danoe In limba romana se spune(atentie!) VOTCĂ, iar in limba engleza este VODKA. "Votka" dumitale nu stiu in ce limba este, probabil in niciuna. Recunosc ca uneori fac greseri la scris, dar macar la vodka nu gresesc. Apoi sa nu intram in discutii despre rationament gresit(gresit cum?) pentru ca sunt chestii de liceu. Rationamentul se bazeaza pe argumente. Ori exista rationament - atunci cand argumentezi ceea ce spui -, ori nu exista. A rationa inseamna a gandi logic, adica a argumenta. Logica - clasa a9a. Votka :))) Doamne! @tequilla11 Bine ca Vettel face numai depasiri pe exterior, de-aia e campion. Hulk este pilotul cel mai ghinionist de pe grila, ca sa spun asa. Nu are un monopost de top. Hulk se poate bate de la egal la egal cu orice pilot de pe grila. Si e foarte cerebral. Se descurca in pluton, nu loveste pe nimeni, e rapid si constant. Mai face fata si presiunii. Are calitati pentru a fi campion. Cat despre Alonso nu mai are rost sa vorbim. Numai unul cu prea multa tequila la cap poate spune ca spaniolul sta la Ferrari datorita bancii Santander. Una peste alta, eu nu cred ca Ferrari va avea un monopost cu care sa se bata pentru vreun titlu. Pilotii vor sta linistiti in pluton, apoi ce mai conteaza cine e pe 5 sau 6, tot n-au nimic de castigat.

  • bernie, marţi, 28.01.2014 09:08

    Bai ferr daca te crezi asa destept de ce nu te duci tu la ferrari in locul lui luca,fane si a lui Kimi ca poate asa o sa castige si aia ceva titluri.Tu esti mai destept decat aia 3 la un loc omule. In felul asta tu ajuti la dezvoltarea monopostului, tu comanzi si tot tu pilotezi.Se revarsa ,, inteligenta'' din tine si este pacat sa se piarda asa ceva.Uite daca vrei o sa vorbesc si cu Jean Todt si o sa iti facem loc sa conduci FIA si F1 in locul nostru.Lumea automobilistica este atat de inapoiata incat are absoluta nevoie de un geniu atotstiutor care sa rezolve toate problemele cu care se confrunta.Daca prostia ar fi durut n-ai mai fi putut sa postezi pe aici tot felul de elucubratii izvorate din strafundul neuronului tau functional.Hai pa.

  • @FERR1, marţi, 28.01.2014 10:57

    fERR,get a f*****g job,man!! Esti calare pe site-ul asta. Comentezi si-l preaslavesti pe alonso la orice stire. Chiar daca nu e despre el. Chill.

  • votdcka, marţi, 28.01.2014 16:13

    ferr e unu care tot posteaza de ceva ani pe aici, tot scaimbandu-si contul atunci cand o ia in freza mai rau (ca acum de exemplu). Poate si de data asta va reapare sub un alt cont. Tot stiutor desigur. Odata era Bishuc, un cunoscator de nivel mediu in aerodinamica asa cum se declara. A mai fost F1-zone, Simona (dap..), mavric si multe altele nu mi le mai amintesc. Intotdeauna a muscat cand se vorbea nu suficient de bine despre Alonso si mereu gasea explicatii "pertinente" in legatura cu evolutia adulatului.

  • f1alonso, marţi, 28.01.2014 21:03

    vor respecta ordinele de echipe dar nu se vor lasa fara lupta