Red Bull explică starturile ratate ale lui Webber

Publicat luni, 19.09.2011 11:46 de Daniel Popescu

Christian Horner susţine că Mark Webber nu este integral răspunzător pentru starturile ratate în cursele din sezonul 2011.

Mark Webber a avut numeroase probleme în startul curselor din acest sezon, în urma cărora a ratat multe oportunităţi de a încheia pe podium.

În total, în primele 13 etape ale anului, pilotul echipei Red Bull Racing a pierdut 20 de poziţii la start, reuşind să recupereze ulterior doar o parte dintre acestea. Chiar dacă s-a evidenţiat ca pilotul de top cu cele mai mari probleme din acest punct de vedere, şeful Christian Horner i-a luat apărarea şi susţine că sistemul de start folosit în Formula 1 este unul foarte complex.

"A fost un punct culminant al lucrurilor. Ce s-a întâmplat la Spa (n.r - Webber a pierdut cinci poziţii la start) a fost mai degrabă un calcul făcut de Renault, ei au măsurat cuplul necesar la start, iar Sebastian Vettel a fost la numai 100 de rotaţii să aibă exact acelaşi start ca şi Webber. A fost unul dintre acele lucruri cu motorul şi electronică sasiului, dar şi pentru că nu a simulat starturile în weekend din cauza ploii, aderenţei mai bune decât ne aşteptăm şi un start ascendent. Toţi aceşti factori au contribuit. Webber a avut câteva starturi bune, dar din păcate starturile proaste au avut loc când a plecat din frunte", a declarat britanicul pentru jurnalistul James Allen.

Via | James Allen

  • tracto91, luni, 19.09.2011 13:06
    Oare de ce ?

    Numai masina lui webber are probleme?

  • iulianimi, luni, 19.09.2011 13:28
    webber

    pacat pt webber, mai bine se ducea la williams decat locul 2 la red bull