Red Bull: "Alonso şi Hamilton ar fi procedat la fel ca Vettel"

Publicat vineri, 29.03.2013 13:09 de Daniel Popescu

Christian Horner susţine că şi piloţi precum Fernando Alonso şi Lewis Hamilton ar fi ignorat ordinele de echipă date de Red Bull la Sepang, la fel cum a procedat Sebastian Vettel.

Sebastian Vettel începe să fie apărat pentru ingnorarea ordinelor de echipa de la Sepang inclusiv de oficialii celor de la Red Bull Racing.

Şeful Christian Horner susţine că gestul triplului campion mondial ar fi fost făcut de orice pilot de clasa mondială, inclusiv de Fernando Alonso sau Lewis Hamilton, întrucât este în natura lor să concureze la capacitate maximă.

"Vettel este foarte individualist. Nu câştigi atât de multe curse precum el şi nu ai succesul de care se bucură el dacă eşti supus şi stai în banca ta. Dacă Alonso sau Hamilton ar fi fost în acea poziţie ar fi făcut la fel, dacă Mark Webber ar fi fost în cea postura ar fi făcut la fel. Să nu ne păcălim singuri că Vettel este un caz unic", a declarat britanicul pentru postul de televiune Sky.

Horner a dezvăluit şi semnificaţia exactă a ordinului de echipă 'Multi 21' şi susţine că acesta ar trebui schimbat după incidentul de la Sepang.

"Multi 21 înseamnă că monopostul cu numărul 2 este în fata monopostului cu numărul 1. Multi 12 înseamnă că monopostul 1 este în faţa monopostului 2. Nu este complicat. Nu este greu de tradus, dar în ultimele trei curse niciunul dintre piloţi nu a înţeles aceste mesaje. Cred că vom schimba codul şi vom încerca altceva", a adăugat el.

Nu în ultimul rând, Horner insistă că Webber va avea în continuare statut de egalitate în cadrul echipei şi dezvăluie modul în care echipa demonstrează acest lucru.

"Webber va avea aceeaşi oportunitate ca Vettel pentru că dăm tot ce avem mai bun pentru ambii piloţi la fiecare Mare Premiu. Webber ştie că echipamentul pe care îl producem pentru el îi asigură egalitate. De la weekend la weekend schimbăm cine iese primul în calificări, cine vorbeşte primul la şedinţe pentru a ne asigura de egalitate completa pentru piloţii noştri. Este ceva foarte serios pentru echipă şi cred că Webber cunoaşte sprijinul pe care îl are", a adăugat el.

Via F1Fanatic

  • gata ca deja ne plictisiti !, vineri, 29.03.2013 13:32

    Ok,am inteles,stiam care este favoritul,dar nu va mai ascundeti dupa deget ca o sa va aratam si noi degetul...ala mijlociu!

  • Webber, vineri, 29.03.2013 13:57

    Prostii! La Ferrari nu fuctioneaza asa! Montezemolo l-a avertizat pe Alonso, in 2009, inainte de a ajunge la Ferrari ca in echipa italiana conteaza cel mai mult echipa si toti ceilalti se subordoneaza acesteia! Daca Vettel ar fi facut una ca asta la Ferrari, fara Marko langa el, ar fi avut probleme mari. Ce s-a intamplat la Sepang a fost doar fum pentru Webber, si pentru fani.

  • jugarugabi, vineri, 29.03.2013 14:15

    Vetel este pilotul nr,1 la Red Bull, punct. Nu inteleg de ce-si mai raceste gura Horner! Lumea stie ce e acolo!

  • Vettel, vineri, 29.03.2013 15:24

    Vettel e pilotul nr. 1 in F1 in acest moment. Restul sunt carne de tun. Fanii altor echipe sa astepte vreo 10 ani vremuri mai bune. Roade ciuda in voi ca tenia...

  • @VITEL, vineri, 29.03.2013 16:03

    Are noroc Vitelul ca are un monopost bun ca altfel nu stiu daca prindea vreun titlu ! Nu se compara cu Alonso ,Hamilton sau Raikonen ,este de nivelul lui Rosberg . Kimi cind a concurat pentru Mclaren nu la ajutat monopostul , degeaba avea talent cu carul , asa patea si Vitelul daca avea un monopost mai slab........toate titlurile le-a obtinut datorita lui Adrian Newey ! Webber nu are monopost ca al lui Vitel daca ar avea la-r batea la fiecare cursa , la echpa cit timp este Marko......bagatorul de seama , Webber nu are nici o sansa sa aibe un monopost egal Vitelului !!!

  • ferr, vineri, 29.03.2013 18:00

    Horner se pare ca n-a vazut cursa din Australia... Alonso n-a spus echipei ca Massa e lent si sa-l dea din calea sa. A pierdut timp pretios in spatele brazilianului, poate victoria... NU ma astept ca fanii RBR sa inteleaga diferenta... Intelegem ordinele de echipa, dar devine penibil si pateaza imaginea intregului sport mesajele lui Vettel si furia pe care o simte ca nu poate depasi un pilot ba din cauza ca nu-l ajuta monopostul, ba nu poate, ba ordine de echipa, ba steaguri galbene... Si uneori nu tine cont de nimic. Un german lipsit de fair-play. Daca nu are respect pentru coechipier, nici nu vreau sa ma gandesc ce-si inchipuie despre ceilalti piloti... f

  • ghita444, vineri, 29.03.2013 18:56

    Cata vrajeala pe capul celor de la Red Bull,acuma o dau pe ipoteza ca; si Alonso s-au Hamilton se comportau la fel , ca in cazul lui Vettel ,adica nu ar tine cont de informatile venite de la boxe.Cata ipocrizie pe capul lui Horner ,acuma ceva timp in urma aproape il desfinta pe Vettel in public ,iar prin spatele ''PADDOCKU-lui ,il dojenea pe acest teuton, numit Vettel. Nu am nimic cu acest pilot ,care este unul bun ,dar nici nu pot fi deacord cu tratamentul diferentiat la care este supus Webber. La Red Bull nimeni dintre pilotii care ar veni la aceasta echipa [indif. cum sor numi] nu vor lua fata teutonului, cred ca nici macar Alonso.

  • dijdi, sâmbătă, 30.03.2013 08:23

    Ar fi bine sa nu va mai bagati voi in curtea celor de la Red Bull si sa va vedeti fiecare de oalele voastre. Citez: "Webber la 29.03.2013, 13:57 Prostii! La Ferrari nu fuctioneaza asa! Montezemolo l-a avertizat pe Alonso, in 2009, inainte de a ajunge la Ferrari ca in echipa italiana conteaza cel mai mult echipa si toti ceilalti se subordoneaza acesteia!" Pai atunci de ce Fernando Alonso are o clauza in contract impusa de el insusi care spune ca atat timp cat concureaza pentru Ferrari, Vettel nu are ce cauta la echipa italiana?

  • Fan F1, sâmbătă, 30.03.2013 13:00

    @dijdi: Ia sa vedem si noi o poza cu clauza de care vorbesti. O copie a contractului Alonso ar ajuta, deh discutam cu argumente aici nu-i asa? Sa le dam celor de la Red Bull, ce-i al lor, dar macar sa avem argumente.

  • ccmax, sâmbătă, 30.03.2013 15:53

    Deci, inca o data Webber a avut dreptate cu ce a spus la sfarsitul cursei...

  • BALATESCU, sâmbătă, 30.03.2013 17:45

    ALONSO SI-A FACUT CLAUZA IN CONTRACT CA STIE CE A PATIT CU HAMILTON CIND A CONCURAT PENTRU MCLAREN !!! HAMILTON ERA FAVORITUL ECHIPEI SI CRED CA VA ADUCETI AMINTE CIND LA BLOCAT ALONSO PE HAMILTON DE FACE SPUME RON DENNIS !!!