Red Bull a descoperit defecţiunea la frânele lui Vettel

Publicat vineri, 14.05.2010 13:11 de Daniel Popescu

Unul dintre discurile de frâna ale monopostului Red Bull s-a rupt în două, aceasta fiind cauza problemelor lui Sebastian Vettel, în Spania.

Red Bull Racing a identificat defecţiunile tehnice ale monopostului pilotat de Sebastian Vettel în Marele Premiu al Spaniei, care l-au împiedicat pe german să termine pe treapta a doua a podiumului.

În urma unei analize, echipa austriaca a descoperit că discul de frane stânga - faţă a cedat şi s-a rupt în două părţi distincte, defecţiunea fiind una bizară şi care nu s-a mai întâmplat în acest sezon în cadrul team-ului patronat de Dietrich Mateschitz.

"Problema a fost foarte bizară, pentru că practic frânele de pe partea stânga - faţă au încetat să funcţioneze complet, iar discul s-a rupt efectiv în două. Practic a mai avut doar trei frâne şi toată inclinarea era pe spatele monopostului, aşa că a folosit în primul rând aerodinamica pentru a opri maşina şi pentru a-şi crea un avans uriaş înaintea zonelor de frânare. Având pneuri soft la finalul cursei şi relativ mult combustibil, a făcut un timp bun în al doilea sector cu trei frâne", a precizat Christian Horner, şeful echipei Red Bull Racing.

Vettel se îndrepta spre locul 3 în Marele Premiu al Spaniei în momentul în care a fost nevoit să-i cedeze o poziţie lui Fernando Alonso în urma problemelor suferite la frâne. Ulterior, germanul a revenit pe ultima treaptă a podiumului după abandonul suferit de Lewis Hamilton în penultimul tur al cursei.

Via | FIA