Raikkonen: “Titlul se va decide in Brazilia”

Publicat miercuri, 29.08.2007 12:33 de Daniel Popescu

Kimi Raikkonen crede ca ghinionul pe care l-a avut Lewis Hamilton in Marele Premiu al Turciei este o dovada ca lupta pentru titlul de campion este inca deschisa.

“Dupa fiecare cursa sunt intrebat cum se va desfasura in continuare campionatul, iar raspunsul meu este acelasi: trebuie sa asteptam pana la ultima cursa din Brazilia pentru a putea spune cu siguranta, pentru ca orice se poate intampla”

, a declarat pilotul echipei Ferrari. “Cursa de la Istanbul este un exemplu foarte bun: Hamilton a facut o cursa buna, insa a avut probleme neasteptate cu un cauciuc si a obtinut mai putine puncte decat se astepta. Cu siguranta va da totul in continuare, dar asa vom face si noi. Vom forta la maxim cursa dupa cursa”.

Finlandezul este inca mahnit dupa rezultatul din calificarile pentru cursa de la Istanbul, considerand ca daca ar fi reusit sa plece din pole position lucrurile ar fi stat cu totul altfel. “Daca sambata toate lucrurile ar fi mers bine, as fi obtinut pole-ul. Dar dupa ce am fost batut de coechipierul meu mi-am dat seama ca deja cartile au fost jucate. Cand stii cand va opri la boxe coechipierul tau este greu sa faci ceva, mai ales daca trebuie sa opresti inaintea lui. M-am apropiat de Felipe o singura data, dar am terminat pe locul 2. Masina a fost foarte foarte buna. As fi putut fi mult mai rapid decat am fost”, a precizat Raikkonen.

Acesta considera ca echipa nu avea niciun motiv sa-si asume riscuri inutile in momentul in care cei doi piloti ocupau primele doua pozitii. “Cel mai important lucru este ca echipa a castigat maximum de puncte, asa ca nu avea niciun sens sa ne asumam riscuri. In orice caz, am redus diferenta. Asta am si dorit de la bun inceput”, a adaugat pilotul Scuderiei.

  • onutza, miercuri, 29.08.2007 15:16
    cata diplomatie

    ce frumos vorbeste depre echipa si despre cele intamplate la istanbul....daca hamilton e tanar si are noroc...atunci trebuie sa recunosc ca pilotul kimi munceste mult si gandeste totul la rece...misto, chiar incepe sa-mi placa de el

  • styopka, joi, 30.08.2007 12:12
    bravo raikkonen

    asta asa este kimi niciodata nu a dat declaratii tampite ar fi frumos sa castige campionatul a avut prea multe ghinioane la Mclaren ,e un mare pilot

  • andrea, duminică, 02.09.2007 19:15
    kimi e tare

    si eu cred ca el merita sa castige dupa tot ce a patit la mclaren...e un pilot foarte bun