Raikkonen: "Titlul in WRC ar fi mai important decat cel din F1"

Publicat marţi, 05.01.2010 11:13 de Daniel Popescu

Kimi Raikkonen considera ca un titlu cucerit in WRC ar fi mai important decat trofeul obtinut in Formula 1 in sezonul 2007.

Indepartat de la Ferrari pentru a-i face loc lui Fernando Alonso, Kimi Raikkonen a preferat sa se transfere in Campionatul Mondial de Raliuri (WRC) decat sa revina la McLaren Mercedes, preferand linistea raliurilor in detrimentul tumultuoasei lumi a Formulei 1.

Finlandezul a explicat din nou motivele pentru care a preferat sa concureze pentru Citroen in WRC, politica excesiva din Marele Circ fiind unul dintre argumentele sale.

"Formula 1 are prea multa politica in spate, nimeni nu spune ce gandeste pentru ca fiecaruia ii este frica ca declaratiile sale vor fi scoase din context. Atmosfera din raliuri este mult mai frumoasa, este mai mult vorba despre performanta pilotilor. Anul trecut am avut prima sansa (n.r - sa concurez in WRC) la aproape 30 de ani. Si cred ca asta ma va ajuta", a declarat Raikkonen in cadrul unui interviu acordat publicatiei Red Bulletin.

Finlandezul a admis ca WRC reprezinta cea mai mare provocare a vietii sale, prin prisma faptului ca trebuie sa porneasca de la zero in construirea unei cariere. In acest context, Raikkonen considera ca un titlu cucerit in WRC ar fi mai important decat trofeul obtinut in Formula 1 cu Ferrari in 2007, admitand ca acesta este si motivul pentru ca si-a dorit un copilot experientat in raliuri.

"Cu siguranta este cea mai mare provocare a vietii mele ca atlet, pentru ca trebuie sa invat totul de la zero si vreau sa stiu cat de bun sunt. Pentru a clarifica definitiv calitatile mele, trebuie sa infruntam concurenta. Dar daca ai o masina proasta nici cel mai bun pilot nu poate castiga. De asemenea, am vrut un copilot experimentat (n.r - Kaj Lindstrom) pentru ca macar cineva sa stie ce face. Intr-un fel, simt ca tanarul Kimi face parte din nou din mine si sunt curios ce se va intampla. Tocmai de aceea, titlul mondial in WRC ar insemna mai mult decat titlul din Formula 1, pentru ca sunt la inceput", a mai precizat el.

Desi va concura pe aceeasi masina cu sixtuplul campion mondial Sebastien Loeb, Raikkonen a admis ca nu are pretentia de a concura de la egal la egal cu piloti de talia francezului.

"Primele raliuri vor fi dificile, cu siguranta. Curba de invatare nici macar nu a inceput inca. Primii patru piloti (n.r - Sebastien Loeb, Dani Sordo, Mikko Hirvonen si Hari-Matti Latvala) sunt de aneatins. Este ca si cum te-ai astepta ca Loeb sa fie imediat mai rapid decat Sebastian Vettel intr-un monopost de Formula 1", a adaugat fostul campion mondial.

Presa internationala continua sa speculeze ca Raikkonen ar putea reveni in Formula 1 in 2011 la Red Bull Racing, insa finlandezul sustine ca este mult prea devreme pentru a se gandi la acest lucru.

"La cum stau lucrurile in acest moment, pot oricand sa revin in F1. Dar vreau asta? In acest moment se intampla lucruri neplacute in F1, constructorii pleaca unul dupa altul sau vand echipele. Sunt bucuros ca nu trebuie sa ma mai gandesc la asta acum. Mai vorbim peste un an", a incheiat el.

Prima etapa din sezonul 2010 al WRC va incepe pe 11 februarie, cand va avea loc Raliul Suediei.

Via | Red Bulletin

  • diesel08, marţi, 05.01.2010 13:06
    WRC

    Intr-un sens pot sa-l aprop pe Kimi, WRC-ul este mult, mult mai curat. Putina politica si multa performanta. Dovada ca Loeb l-a invins pe Schumacher, si nu o data, in Turneul Campionilor. Lui Kimi insa nu-i va fi usor deloc, daca in F1 ar mai fi avut o sansa candva, la inca un titlu, aici, in WRC cred ca sanse doar teoretice poate avea, si-alea mici. Isi poate masura priceperea cu Cavaleria grea:). Eu unul sunt in egala masura pasionat si de WRC, asa ca, am sa-i urmaresc evolutia cu interes. Inca o data, bafta Raikkonen!

  • Alexandra1710, marţi, 05.01.2010 14:38
    @stire

    Intrebat cine va castiga titlul in F1 in 2010,Kimi a spus ca vrea sa castige Vettel si ca acesta e un tip cu picioarele pe pamant :) Citind in intregime interviul dat publicatiei RedBulletin,mi-am dat seama ca Raikkonen nu a mai vrut F1,s-a saturat de toate lucrurile urate de acolo ,dar si-a dorit enorm sa ajunga in WRC,drept dovada linistea si implinirea ce se denota din ceea ce spune :) si da,Bafta Kimi Raikkonen!

  • ally_great, marţi, 05.01.2010 15:13
    Kims

    Alege bine ceea ce face si face ce ii place. @prima etapa din WRC 2010 incepe in 28 ianuare cu Raliul Arctic din Rovaniemi, Finlanda.

  • daniel.popescu, marţi, 05.01.2010 15:35
    @ally_great

    Raliul Arctic este prima etapa din Campionatul Finlandez de Raliuri. Raikkonen va participa acolo alaturi de alti piloti din WRC cu scopul de a testa masina inainte de debutul sezonului. Noul sezon de WRC incepe pe 11 februarie cu Raliul Suediei.

  • ally_great, marţi, 05.01.2010 18:55
    @ Dani

    Corect! Am fost prea entuziasmata de stire :) mai ales pentru ca abia astept sa il vad pe Raikkonen la treaba.

  • hasu, miercuri, 06.01.2010 00:53
    Kimi....

    ....dezarmant de sincer.Pacat ca nu a prins un loc in formula 1.Nu cred ca se mai intoarce daca evolueaza bine in WRC.Este dezamagit si stresat de ceea ce i s-a intimplat ,si de faptul ca i s-a trintit usa in nas, desi nu merita acest lucru.

  • Alexandra1710, miercuri, 06.01.2010 18:48
    ....

    ..dar eu ma intreb retoric: va mai vrea Kimi sa se intoarca in F1 dupa ce va descoperi ca lumea WRC este mult mai "curata" si se pliaza muuult mai bine caracterului lui???