Raikkonen: "Titlul este inca posibil"

Publicat miercuri, 01.08.2007 14:44 de Daniel Popescu

Dupa un weekend dezamagitor la Nurburgring, Kimi Raikkonen si-a incarcat bateriile si este pregatit pentru cursa de la Hungaroring de duminica.

"Este intotdeauna o placere sa vin in Ungaria. Chiar daca circuitul nu este foarte spectaculos, este foarte antrenant. Nu vreau sa ma mai gandesc la ce s-a intamplat in Germania. Ce este sigur este ca nu vin in Ungaria ca un invins: in niciun caz!"

, a declarat Raikkonen.

Finlandezul infirma relatarile din presa potrivit carora Hungaroring este un circuit potrivit pentru masinile rivalilor de la McLaren. "Toata lumea spune ca McLaren vor fi mai buni ca noi aici, dar nu cred ca va fi cazul. Am facut un mare pas inainte dupa cursa de la Monaco si va fi foarte interesant de vazut cat de competitivi vom fi pe parcursul acestui weekend", spune Kimi, care nu ezita sa fac o scurta caracterizare circuitului, precizand ca tractiunea este un element de baza:

"Hungaroring este foarte lent, asa ca cele mai importante lucruri aici sunt unghiul de intrare in viraje si tractiunea. Daca aceste doua lucruri functioneaza corect, atunci cartile bune sunt in mana ta. Evident, este foarte important sa obtii un loc bun in calificari si, daca este posibil, sa stai departe de partea murdara a pistei. Sa iei startul in cursa de pe partea curata a pistei este foarte important. Mai mult decat atat, este foarte dificil sa depasesti, deci calificarile vor fi si mai importante", precizeaza Raikkonen.

Finlandezul se gandeste la un singur lucru in acest weekend: victoria: "Sa termin in fata celorlalti 3 piloti care lupta pentru titlu: acesta este singura cale! Sunt aproximativ in aceeasi situatie ca la Nurburgring, dar nu-mi pot permite sa mai pierd puncte. Inca mai pot castiga titlul, iar cursa de la Nurburgring este cel mai bun exemplu: o cursa slaba din partea adversarilor ar reduce mult diferenta", sustine pilotul echipei Ferrari.

Raikkonen se afla pe locul 4 in campionat, cu 52 de puncte, la 18 puncte in spatele liderului Lewis Hamilton.

  • somebody, miercuri, 01.08.2007 15:26
    offfff

    Ce imi place mie la el e ca-i mereu optimist...

  • Silviu.KIMI, miercuri, 01.08.2007 15:34
    .

    O sa zica mereu ca mai are sanse, chiar daca acestea ar fi aproape nule.

  • kimi_rai, miercuri, 01.08.2007 22:35
    dap

    asha e ! offf c vrei optimist mai e macar !

  • vonghita, joi, 02.08.2007 22:49
    ...

    baieti, sunt fan mclaren, dar kimi e cel mai bun pilot la ora actuala. sper ca nu are boala cazinourilor, ca nu poate castiga din formula 1 cat poate pierde pe ghinionul natuiv pe care-l are...... am zis "ghinion"? de ce naiba nu am si eu ghinionul de a castiga cateva zeci de milioane pe an ?