Raikkonen: "Sunt foarte motivat"

Publicat vineri, 10.10.2008 10:16 de Daniel Popescu

Kimi Raikkonen sustine ca este in continuare foarte motivat sa concureze in Formula 1, in ciuda unui sezon mai putin fericit la Ferrari.

Raikkonen a pierdut aproape orice sansa la titlu in acest sezon, fiind la 27 de puncte in spatele liderului Lewis Hamilton cu numai 3 curse inainte de final.

Mai mult, finlandezul nu a mai castigat niciun punct de 4 curse, iar ultima sa victorie dateaza din luna aprilie. Cu toate acestea, Raikkonen sustine ca este mai motivat ca niciodata sa obtina succese in F1.

"Nu am pierdut nimic. Am avut un start bun de sezon dar pe parcurs am facut cateva greseli, cateva alegeri gresite si nu ne-am revenit niciodata", a declarat campionul mondial la Fuji. "Ar fi trebuit sa castigam mai multe curse, dar nu am facut-o din mai multe motive. Nu mi-am schimbat stilul de pilotaj, pentru ca inca vreau sa castig".

"Sunt campionul mondial si sper sa obtin cateva rezultate buna. Am facut greseli, Ferrari a facut greseli, dar oricine face greseli. Trebuie sa invatam din ele. Dar am incredere deplina in echipa, asa cum si ei au incredere in mine si in cei doi piloti. Castigam si pierdem ca echipa".

Ferrari spera sa obtina trei victorii in acest final de sezon pentru a-l ajuta pe Felipe Massa sa devina campion mondial. Raikkonen considera ca sperantele echipei sunt intemeiata, intrucat Scuderia beneficiaza de o masina foarte competitiva.

"Masina ar trebui sa fie puternica in toate cele trei curse ramase", a adaugat el. "Incercam sa castigam fiecare cursa si sper sa fie asa, pentru ca vrem sa avem un weekend bun fara probleme. Trebuie sa fim in masura sa luptam pentru victorie. Cred ca lupta cu McLaren este echilibrata, asa cum a fost tot anul. Suntem echipe diferente, dar se pare ca suntem la egalitate. De asemenea, depinde si de vreme".

  • cobra, vineri, 10.10.2008 11:11
    ma indoiesc

    sincer ma indoiesc de motivatia lui iceman din acet an........a parut un pilot fara orizont....fara ambitie si poate de accea a gresit de foarte multe ori