Raikkonen se bucura de F1 mai mult ca niciodata

Publicat luni, 18.02.2008 17:14 de Daniel Popescu

Campionul mondial Kimi Raikkonen spune ca se bucura de Formula 1 mai mult ca niciodata, dar a avertizat ca se va retrage imediat ce acest sport nu va mai fi distractiv pentru el.

Finlandezul sustine ca titlul mondial cu Ferrari i-a marit bucuria de a participa la curse. Totusi, Raikkonen spune ca factorul decisiv in privinta carierei sale in Marele Circ este dat de satisfactia personala si nu de performantele de pe pista.

"Cu siguranta nu vreau sa ajung cel mai batran pilot din Formula 1, ma voi opri inainte de asta", a declarat Raikkonen intr-un interviu pentru Sky Italia. "Vreau sa obtin rezultate bune si sa castig cat mai multe curse si campionate. Nu mi-am fixcat ca obiectiv sa dobor recordurile altor piloti sau sa stau in Formula 1 mai mult decat altii. Fac asta atata timp cat este o experienta buna de care ma bucur. In ziua in care nu ma voi mai bucura sa pilotez, ma voi retrage".

Raikkonen a precizat ca este mai fericit la Ferrari decat a fost la orice alta echipa. "Cand eram un pusti ma uitam la curse. Toata lumea vroia sa fie pilot de curse, pe cand eu am inceput sa ma gandesc la asta la 18-19 ani. Abia la acea varsta am inceput sa ma gandesc serios la jobul asta. Pana atunci, imi schimbam parerea de pe o zi pe alta, visand sa devin una sau alta. Acum Formula 1 este jobul meu si iubesc ceea ce fac. Acum ma bucur mai mult ca niciodata pentru ca am castigat. Imi place sa pilotez si sa conduc. Bineinteles, in Formula 1 nu poti face numai lucruri frumoase, insa asta face parte din sport".

Raikkonen a acceptat sa vorbeasca si despre perioada petrecuta la McLaren Mercedes, cand nu a reusit sa castige niciun titlu mondial. "Cateodata norocul nu a fost de partea mea, insa sunt multe alte motive. Lucrurile ar fi putut sta altfel cu cativa ani in urma, dar pana ala urma am castigat in acest an. Pe de alta parte, cand pierzi ai mereu ceva de invatat. Nu este cel mai placut mod de a invata, dar din anumite puncte de vedere asta ajuta. Acum sunt feiricit si nu ma gandesc foarte mult la noroc. Daca muncesti poti obtine ceea ce vrei."