Raikkonen, multumit dupa primul test cu F2008

Publicat marţi, 08.01.2008 08:34 de Daniel Popescu

Campionul mondial Kimi Raikkonen a incheiat cu succes prima reprezentatie cu noul monopost al Scuderiei Ferrari pentru sezonul urmator, F2008, pe circuitul de casa de la Fiorano.

Finlandezul a fost nevoit sa infrunte temperaturile scazute si ceata persistenta, insa a reusit sa parcurga 55 de tururi pe parcursul intregii zile. Cel mai bun timp realizat de Raikkonen a fost 1:00.897 cu pneuri standard de ploaie, iar primele impresii ale finlandezului au fost bune.

"Primele impresii cu noua masina sunt foarte pozitive", a declarat Raikkonen. "Nu cred ca mai avem nevoie de imbunatatiri in acest moment. Au fost cateva probleme astazi (n.r - luni) si nu avem inca la dispozitie cauciucurile finale. Insa impresia a fost foarte buna. Saptamana viitoare vom avea mai multe posibilitati pentru a testa comportamentul masinii".

"Nu am multe puncte de referinta", a adaugat Kimi. "Pot doar sa fac comparatii cu masina de anul trecut. Am facut un test fara tractiune controlata inainte de Craciun si trebuie sa spun ca in primul rand trebuie sa pilotezi foarte atent si sa consideri ca o masina fara tractiune controlata este rapida si ar putea raspunde putin mai repede.

Cu siguranta prima impresie este foarte pozitiva si poti controla masina chiar si fara tractiune controlata. Vremea ar fi putut sa fie mai buna astazi (n.r - luni), dar este foarte placut sa conduc acest monopost".