Raikkonen: "MP al Spaniei a fost perfect"

Publicat miercuri, 30.04.2008 13:31 de Daniel Popescu

Kimi Raikkonen crede ca a avut un weekend grozav la Barcelona dupa ce s-a impus categoric in Marele Premiu al Spaniei.

Raikkonen a obtinut in weekednul trecut primul pole position din acest sezon si a stabilit si cel mai rapid tur de pista in cursa, marturisind ca lucrurile nu au mers niciodata atat de bine pentru el.

"A fost un weekend perfect pentru noi la Barcelona. Am fost foarte rapizi tot timpul si nu am avut nici cea mai mica problema"

, a declarat Raikkonen pe site-ul oficial al Scuderei Ferrari. "De fiecare data cand te duci la o cursa te gandesti ce s-ar putea intampla. Foarte des se inampla ca ceva sa mearga gresit. De multe ori am castigat, dar ulterior ma gandeam ca am fi putut fi mai rapizi. De data asta a fost altfel: acesta a fost probabil cel mai bun weekend din cariera mea.

In acest sport nu esti capabil sa atingi perfectiunea, dar de data asta am fost foarte aproape. Am inceput foarte bine vineri si am terminat chiar mai bine duminica. Toate componentele pe care le-am adus la masina au functionat bine si au imbunatatit viteza masinii".

In urma rezultatelor din Spania, Raikkonen s-a distantat la noua puncte in clasamentul pilotilor, finlandezul admitand ca se simte usurat ca acest lucru ii poate permite sa aiba si o cursa mai proasta. "A fost bine pentru mine si pentru echipa sa castig. Speram sa obtinem un-doiul si am reusit. Acum conducem in ambele clasamente, dar trebuie sa muncim si mai mult pentru a ne mentine pozitia", a adaugat pilotul Ferrari.

"Am un avans destul de sigur in clasament. Dar este suficienta o singura cursa proasta pentru ca avantajul sa dispara. Cel putin ne permitem un rezultat prost, pe cand ceilalti nu. Asta ne-ar putea ajuta putin. Mai este mult pana departe si sunt constient ca nu vom avea toate weekendurile la fel de bune ca cel pe care l-am avut la Barcelona. Evident, vor fi si momente dificile, dar avem o masina buna si viteza necesara pentru a castiga fiecare cursa".

  • jul74, miercuri, 30.04.2008 13:43
    :))

    28.04 aceasi poza dar din lateral e drept da mai bine din fata