Raikkonen: "McLaren ramane cel mai periculos adversar"

Publicat joi, 10.01.2008 15:49 de Daniel Popescu

Pilotii Scuderiei Ferrari, Kimi Raikkonen si Felipe Massa, cred ca McLaren vor reprezenta din nou cel mai important adversar in acest an, in ciuda faptului ca Fernando Alonso a parasit team-ul lui Ron Dennis pentru a reveni la Renault.

"Cu siguranta McLaren vor fi la fel de periculosi ca anul trecut. Dar trebuie sa asteptam primele doua curse pentru a ne face o idee clara"

, a declarat Raikkonen intr-o conferinta de presa sustinuta in nordul Italiei. "Cat despre Alonso, totul depinde de cat de buna va fi masina Renault. Cu siguranta el poate conduce rapid".

Alonso a fost inlocuit la McLaren de fostul pilot Renault Heikki Kovalainen. Raikkonen considera ca compatriotul sau poate face fata, insa sugereaza ca ar fi mai bine pentru McLaren sa evite repetarea evenimentelor din sezonul trecut. "Cred ca Kovalainen va fi bun. Ma bucur pentru el. Anul trecut la McLaren ambii piloti s-au luptat pentru titlu si asta a complicat lucrurile", a spus el.

Raikkonen a parasit echipa McLaren pentru Ferrari la inceputul sezonului trecut, insa finlandezul a fost modest in privinta motivelor care au stat la baza deciziei sale si a diferentelor dintre cele doua echipe. "Cea mai mare diferenta este ca aceasta este o echipa italiana. Toata lumea are un mod diferit de a munci. Dar cu siguranta sunt fericit unde sunt acum. Probabil nu vreau sa intru in detalii pentru ca unii oameni s-ar putea supara", a adaugat el.

Coechipierul sau Felipe Massa, care a terminat pe locul 4 in sezonul trecut, este intrigat de faptul ca Lewis Hamilton a ratat titlul mondial in ultima cursa. "In primul sau an in Formula 1 a fost foarte rapid. Nu stiu ce s-a intamplat in ultimele doua curse. Nu a fost deloc bine sa aiba un sezon incredibil si sa termine in modul in care a terminat el", a declarat Massa.