Raikkonen: "F2008 mai are nevoie de imbunatatiri"

Publicat marţi, 12.02.2008 15:58 de Daniel Popescu

Campionul mondial Kimi Raikkonen sustine ca Scuderia Ferrari are nevoie de multe imbunatatiri pana la inceputul sezonului, in ciuda timpilor foarte buni obtinuti in cadrul testelor din aceasta iarna.

"Testele au decurs bine. Aceasta sesiune (n.r - din Bahrain) a aratat insa ca avem si probleme, unele mici, cu F2008. Am vrut sa cunoastem masina si asta am facut"

, a declarat finlandezul pentru Gazzetta dello Sport. "Este un start bun pentru Ferrari. Au avut deja loc cateva imbunatatiri. Evident, fiabilitatea nu vine imediat, dar timpii au fost deja interesanti. Cu noile pachete, performanta se va imbunatati si mai mult. In Bahrain am imbunatitt masina in multe zone, iar acum asteptam sa testam noua aerodinamica la Montmelo. Acolo vom testa impotriva rivalilor nostri si vom sti cum stam.

Evident, trebuie sa mai aducem multe imbunatatiri, dar pentru mine este mai usor acum comparativ cu F2007. Iar masina are un inceput bun. Pasul decisiv este reprezentat de testul urmator. Iar apoi de Melbourne, pentru ca numai la primul GP ne vom putea compara cu ceilalti".

Directorul tehnic al Scuderiei, Aldo Costa, a fost de asemenea multumit de rezultatele testelor din Bahrain, chiar daca regreta problemele de fiabilitate intampinate duminica. "Totul a mers bine, conform planurilor. Acest circuit s-a dovedit a fi ideal pentru teste pentru ca am putut testa cu o continuitate pe care nu o mai gasim nicaieri. Singurul regret este ca am avut probleme duminica".