Raikkonen: "Am pierdut orice sansa la titlu"

Publicat luni, 29.09.2008 12:28 de Daniel Popescu

Kimi Raikkonen crede ca nu mai are nicio sansa sa-si pastreze titlul mondial cucerit anul trecut, in urma abandonului suferit duminica in Singapore.

Pilotul Scuderiei Ferrari a avut parte de un accident cu numai trei tururi inainte de final, intr-un moment in care concura pe locul 5.

El s-a indepartat astfel la 27 de puncte de liderul Lewis Hamilton cu numai 3 curse inainte de finalul sezonului.

Campionul mondial regreta ca nu a reusit sa-si ajute echipa, care a pierdut de altfel sefia clasamentului constructorilor.

"Oricum, aveam foarte putine sanse", a declarat el referindu-se la titlul la piloti. "Nu sunt trist pentru locul 5, dar imi pare rau pentru ca echipa a pierdut aceste puncte".

Desi sansele sale la titlu sunt pur teoretice, Raikkonen a evitat sa spuna daca il va ajuta pe Felipe Massa in lupta pentru titlu cu Lewis Hamilton. "Stiu ce vrea echipa - sa castige campionatul mondial", a adaugat Raikkonen. "Vom vedea ce se intampla. Incerc sa castig curse si vom vedea ce se intampla. Oricum, nu mai am nicio sansa la titlu".

Pilotul finlandez nu a mai castigat nicio cursa de la Marele Premiu al Spaniei si a ratat prezenta in puncte in ultimele patru Grand Prix-uri, insa acesta sustine ca va aborda ultima parte a sezonului in acelasi mod.

"Asta nu schimba nimic. Am fost in postura de a incerca sa castig, dar cand safety car-ul a intrat pe pista sansele s-au redus aproape complet. Nu am cedat, vrem sa avem cateva curse bune. Nu am avut sezonul pe care il doream, dar avem un spirit bun. Bineinteles ca nu este o zi frumoasa, dar am vazut destul in Formula 1 si inca avem o masina buna. Ar trebui sa fim capabil sa castigam curse in acest an".

  • bogdan_197, luni, 29.09.2008 12:37
    +?? ferrari??

    Daca era situatia invers ( McLaren in locul Ferrari) imediat ii "ardeati" cu -5...

  • radcargt08, luni, 29.09.2008 12:43
    @ADMIN

    Va rog mutatii reclama cu ford ...dp spatiul pt schimbarii e iritant!!!!

  • kimifinish, luni, 29.09.2008 12:44
    ....

    cand era kimi la mclaren nu avea masina...dar aku la ferrari ca are o masina cu care se poate lupta ptr victorie in orice cursa......pacat...ar trebui sa inceapa sa ia si el puncte macar sa castigam tiltu la construnctori

  • michelle_b, luni, 29.09.2008 12:44
    @bogdan_197

    nu stii ce spui ! a dat plus ACUM pentru afirmatiile lui Kimi vis a vis de spiritul echipei si masina buna. acum s-a punctat declaratia conform grilei secrete. si asa sunt doar 2 puncte in loc de 3... ceea ce iti doresti tu, va urma in curind si, probabil vei fi multumit sa vezi in loc de -3, un -5 ... to be continued...si, probabil cu repetitie...

  • bogdan_197, luni, 29.09.2008 12:46
    @michelle_b

    Nici n`ai idee cat de mult astept sa`i depuncteze=)) Au fost , sunt si vor fi jalnici:))

  • NeoGalaxy, luni, 29.09.2008 12:50
    @Ah Kimi!

    Pacat de cursa de ieri pentru ca puteau sa castige multe puncte foarte bune. Au cea mai buna masina din F1 si o folosesc cel mai putin. Au avut 4 abandonuri tehnice discutabile (prima cursa si cele 2 motoare arse) dar restul curselor le puteau castiga in dubla. Dar sa fie sanatosi si inca sper ca Di Montezemolo se va trezi si anul viitor vom vedem alti 2 piloti care sa lupte mai mult si sa vorbeasca mult mult mai putin! Tin si cu Kimi si cu Felipe dar sper ca anul viitor nu mai au curajul sa se mai urce intr-o masina Ferrari. Nici macar Schumi nu a facut atatea greseli copilaresti si penibile.

  • jul74, luni, 29.09.2008 16:10
    ???

    Ferarrii trebuie sa planga dupa Jean Todd - Micul Napoleon pe vremea lui nu era asa debandada la boxe, atunci se castigau pozitii la standuri, Sumy a castigat si curse cu o strategie mai buna la boxe, conducerea de acum e varza la strategii, de cate ori a intrat safty-carul in curse cred ca Ferarrii a fost singura echipa la care sau bulucit ambele masini la boxe e jalnic, cred ca aici trebuie facut ceva urgent, anul asta au pierdut cel putin 3 curse doar pe strategii gresite la boxe???