Primul interviu cu Alonso de la revenirea la Renault

Publicat luni, 10.12.2007 17:24

Biroul de presa al Renault F1 Team a publicat un interviu cu Fernando Alonso, primul de cand spaniolul a fost confirmat ca pilot principal al echipei franceze.

Fernando, esti noul pilot al ING Renault F1 Team pentru 2008. Esti fericit?

Fernando Alonso: Da, foarte. Toti stiu ce echipa mare e Renault si ce au reusit acestia in Formula 1. Nu putem uita ca am castigat impreuna titlurile in 2005 si 2006. Am avut sansa sa fiu parte din succes. E vorba de o echipa mare, sprijinita de companii mari. O echipa care stie ce trebuie pentru victorie.


A fost o asteptare grea? Cum te-ai simtit in ultimele cateva saptamani, asteptand o decizie?

Fernando Alonso: Sa fiu sincer, in primele trei saptamani ale lunii noiembrie am fost intr-o vacanta de trei saptamani in care m-am deconectat total de Formula 1. Decizia de a alege o anumita echipa nu mi-a luat mai mult de o saptamana, in conditiile in care eu si echipa de langa mine stiam clar ce vrem.


De ce ai ales Renault? Cate variante ai avut?

Fernando Alonso: Variante...Sa fiu sincer, stim cu toii ca nu e usor sa alegi. Sunt unul dintre cei 22 de baieti privilegiati care in fiecare an piloteaza in Formula 1iar eu sunt ceva mai privilegiat in conditiile in care am parasit o echipa mare si ma alatur acum altei echipe mari. Asta in conditiile in care multi piloti nu au niciodata sansa de a pilota o masina de Formula 1. Decizia nu a fost atat de usoara si vreau sa le multumesc tuturor celorlalte echipe care s-au interesat de serviciile mele. Asa cum am spus adineauri, am ales Renault luand in considerare implicarea lor in acest sport si istoria lor in motorsport.


Iti dai seama cata atentie ti-ai atras din partea mass-media?

Fernando Alonso: Nu, pentru ca, asa cum am spus, in ultima vreme am fost plecat in vacanta. Cand am revenit am observat insa ca toate ziarele si aproape fiecare site de pe internet scrisesera deja ca sunt in tratative cu toate echipele. Toti vorbeau de eventuale contracte pe un an sau pe trei ani, afirmand ca am vizitat unele uzine de productie sau chiar ca imi voi lua un an de vacanta. A fost amuzant sa citesc ziarele in fiecare dimineata.


Nu crezi, totusi, ca e normal ca lumea sa stie unde vei pilota sau daca te-ai hotarat sa faci o pauza?

Fernando Alonso: Pai nu m-am gandit absolut niciodata sa stau pe bara un an. Evident, nu a fost o alegere de tipul "pantalonii negri sau cei albastri", ci a fost vorba de o decizie importanta. In plus, avand in vedere faptul ca voi putea pilota doar din ianuarie sau februarie, nu a fost cazul sa ma grabesc. Inteleg de ce toti isi doreau informatii. Fanii au fost intotdeauna aproape de mine si m-au sustinut. Imi amintesc cati m-au sustinut in cursul sezonului care tocmai s-a incheiat si cat de mult m-a impresionat acest lucru. Nu stiam ce afla fanii, pentru ca a existat parca o competitie intre publicatii legata de cine scrie prima stirea. S-a inventat mult prea mult.

Ce nota i-ai da sezonului petrecut la McLaren?

Fernando Alonso: Nu e usor sa rezumi un intreg sezon printr-o nota. Ce e sigur e faptul ca 2007 a fost un an foarte bun pentru mine, in ciuda a ceea ce se crede. Nu imi place faptul ca lumea a uitat faptul ca la 20 de tururi inainte de finalul cursei din Brazilia eram campion mondial. Apoi, Kimi l-a intrecut pe Massa si de-abia atunci a acumulat destule puncte incat sa castige campionatul. Daca stiam ca se va intampla asta cand am semnat contractul, la inceputul sezonului, si ca ma voi bate pentru titlu pana in ultimele tururi ale ultimei curse, as fi fost mai mult decat fericit.


Ce se va intampla in sezonul urmator?

Fernando Alonso: E o intrebare la care toti am vrea sa raspundem si cred ca nimeni nu stie cu siguranta cum vor evolua lucrurile. Stim doar ca o echipa cum e Ferrari va fi favorita intotdeauna. Apoi, echipele care au avut probleme in a se obisnui cu pneurile Bridgestone au sanse sa isi rezolve problemele si sa revina in top. Poate Renault va face parte din acest grup in sezonul viitor. Provocarea Renault este sa revina in top in ianuarie sau februarie si, apoi, sa se apropie de podiumuri in sezonul urmator. Au suferit mai mult decat suficient in acest sezon.


Te vei bate din nou pentru titlu in sezonul urmator?

Fernando Alonso: Vom vedea ce se poate face...Nu trebuie sa punem carul inaintea boilor. Primul lucru care trebuie facut e sa punem monopostul R28 pe pista in ianuarie si apoi sa incepem munca pentru primul Mare Premiu al sezonului cu cea mai buna masina posibila. Am facut acest lucru si anul trecut si am incredere ca se poate face din nou asta. Dupa asta, va trebui sa am un sezon perfect si sa sper ca ceilalti nu vor fi foarte rapizi.

 

 

 

  • brz, luni, 10.12.2007 19:42
    gosh

    doamne cat ia pupat pe renault tot interviu :))

  • lex, luni, 10.12.2007 19:48
    @brz

    :)) ai dreptate

  • ady, luni, 10.12.2007 20:32
    f1

    ai dreptate gosh

  • georgedaniel, luni, 10.12.2007 21:20
    :(

    ce il invinuiti atat pe alonso :( !!oricum e unul,dintre cei 3 piloti DE TOP din formula1 ;) !! NU UITATI ASTA :))

  • radulyistv, luni, 10.12.2007 21:29
    Alonso

    Adevarat Alonso nu e cel mai simpatic si corect pilot, dar la momentul actual este cel mai bun. Pun pariu o sticla de JackDaniels ca la anu' McLaren nu va mai fi cea mai buna echipa, iar Renault se va bate pentru titlu.

  • moksha, luni, 10.12.2007 23:49
    pupici renault

    pentru 50 de milioane salariu anual macar nishte pupici putea sa arunce si el pentru reno :) daca masinile pentru oamenii obisnuiti ar fi la fel de bune ca cele de formula 1 ar fi o chestie.... deocamdata nu e cazul

  • spawn, marţi, 11.12.2007 13:40
    radu!

    C-am ai dreptate radu,eu zic ca va fii o competitie super tare,si sa-l vad pe HAMILTON cum plange de oftica...Oricum daca reno a putut in anii precedenti,se poate si acum fiti sigur de asta oameni buni.Va salut

  • alecstm, miercuri, 12.12.2007 08:27
    @radulyistv

    hai sa facem pariu ala ;). Pronosticu meu pt. renault e locu 4-5 anu viitor. Iar Alonso va fi pe nicaieri, sa nu mai vb de Pique. (dar sincer sper ca Pique sa-l bata de cateva ori pe Alonso).