Primele imagini ale circuitului din Singapore

Publicat joi, 13.12.2007 15:10 de Daniel Popescu

Pregatirile pentru prima cursa de Formula 1 ce va avea loc pe timp de noapte sunt in plina desfasurare, dupa ce circuitul stradal din Singapore a primit aprobarea FIA si dupa contractarea companiei pentru asigurarea instalatiei de nocturna. Marele Premiu al statului Singapore va fi cu siguranta un eveniment unic, monoposturile de F1 urmand sa se alinieze la start pe 28 septembrie 2008.

Cu exact un an inaintea cursei, FIA a acordat aprobarea pentru circuitul in lungime de 5.067 km care va oferi numeroase posibilitati de depasire si viraje provocatoare pentru piloti. Spectatorii vor avea o priveliste apropiata asupra cladirilor, intrucat circuitul trece printre cateva cladiri cu importanta istorica, cum ar fi Primaria, si printre constructiile moderne specifice seciolului XXI. Se preconizeaza ca vitezele vor atinge 300 de kilometri pe ora pe anumite portiuni ale circuitului, astfel incat spectatorii vor avea parte de o cursa palpitanta.

 

Singapore1

 

Presedintele Marelui Premiu din Singapore, Colin Syn, a explicat: "Depunem toate eforturile pentru a ne asigura ca echipele si spectatorii vor avea o experienta de prima clasa la inaugurarea circuitului din septembrie 2008. Circuitul stradal le va permite spectatorilor sa se afle in inima curselor de masini. De asemenea, este la cateva minute distanta de cartierele unde acestia pot merge la cumparaturi sau sa se distreze, imbunatatind astfel intreaga experienta.

 

Singapore2

 

Specialistii de la compania Valerio Maioli S.p.a. din Italia au configurat un sistem de nocturna excelent pentru a oferi vizibilitate optima in conditiile unei curse pe timp de noapte. Sistemul minimalizeaza lumina intensa si reflectiile suprafetelor ude utilizand un sistem de protectie pozitionat strategic pe una dintre laturile pistei. Logistica este foarte vasta si cuprinde 108.423 metri de cabluri, 240 piloti de otel si in jur de 1.500 de proiectoare de lumina, puterea totala fiind de peste 3 GW. Iluminarea va fi de 4 ori mai mare decat a unui stadion de fotbal.

 

Singapore3

 

Spectatorii vor beneficia de conditii de cazare de lux localizate strategic in jurul circuitului. Astfel, cei care vor asista la cursa vor beneficia de o experienta de neuitat. Pachetele de bilete pentru 3 zile vor fi vandute incepand din luna ianuarie 2008".

 

Singapore7

Iata si afisul oficial al Marelui Premiu de Formula 1 al statului Singapore:

 

Singapore5
  • alina b, vineri, 14.12.2007 10:31
    tare

    parca suntem in Need For Speed...

  • ralu, vineri, 14.12.2007 12:51
    ..

    super tare