Presă: Înţelegerea dintre Williams şi Raikkonen a căzut

Publicat miercuri, 23.11.2011 15:54 de Daniel Popescu

Şansele lui Kimi Raikkonen de a reveni în Formula 1 la Williams au scăzut dramatic după ce înţelegerea cu sponsorii din Qatar nu a fost finalizată, potrivit presei italiene.

Revenirea lui Kimi Raikkonen în Formula 1 după o absenţă de doi ani are tot mai puţine şanse să se concretizeze.

Negocierile sale cu Williams au fost influenţate semnificativ de interesul manifestat de Qatar National Bank (QNB) pentru a se implica financiar la echipă, însă publicaţia italiană Autosprint susţine că negocierile arabilor cu fostul campion mondial au eşuat.

Finlandezul nu a comentat speculaţiile, însă a admis că deocamdată nu a luat nicio decizie finală prinvind viitorul său. "Ce se va întâmpla în viitor este în continuare o întrebare cu răspuns deschis", a precizat el.

În mod surprinzător, sursa citată susţine că eşuarea negocierilor dintre Williams şi Raikkonen nu îi garantează prezenţa în echipă veteranului Rubens Barrichello. În schimb, noul favorit la un loc în cadrul echipei este pilotul de rezervă Valtteri Bottas, finlandezul care a concurat în GP3 şi despre care se afirmă că are susţinere financiară din partea mai multor sponsori.

Un alt candidat este însă şi Adrian Sutil, despre care se speculează că va pierde locul la Force India, în timp ce postul lui Pastor Maldonado ar putea fi de asemenea în pericol în urma neclarităţilor privind legalitatea contractului de sponsorizare al companiei petroliere de stat cu echipa britanică.

Via | Autosprint

  • `, miercuri, 23.11.2011 16:00
    KR

    :)) =))

  • Florin, joi, 24.11.2011 08:21

    Saracii fani..sperante spulberate.A cata oara?

  • Adi, sâmbătă, 26.11.2011 11:59
    Sutil rulz

    Eu tot nu inteleg de ce s-a batut atata moneda pe plecarea lui Sutil, de la Force India si implicit din F1 de parca ar fi fost ultimul decrepit. Sutil este un super-pilot si isi merita cu prisosinta locul in F1. Toata lumea l-a vazut pe DiResta ca pe un pilot de geniu, insa in afara de cateva evolutii modeste spre bune, nu a aratat mai nimic. Cat despre Raikkonen....imi este greu sa cred ca, dupa toate esecurile avute in raliuri sau NASCAR, isi va reveni la forma completa. Sutil, daca va termina in fata lui Petrov la 2 puncte va deveni "the best from the rest". In fata celor de la Renault (!), Toro ROsso, Sauber, Williams etc. Asa ca unde e problema lui Sutil ?