Presa europeana: "A revenit Alonso!"

Publicat marţi, 10.04.2007 17:00

Presa europeana a intampinat victoria lui Alonso din Malaezia cu titluri care lauda revenirea spaniolului si mai ales a celor de la McLaren.

"Fernando Alonso si McLaren i-au umilit pe cei de la Ferrari reusind o dubla la Sepang", a scris cotidianul spaniol Marca. Aceiasi spanioli au notat "erorile ridicole" ale lui Massa in timp ce acesta incerca sa il depaseasca pe Lewis Hamilton pentru a ajuneg pe pozitia a doua.


El Mundo, un alt cotidian din tara natala a lui Alonso, a titrat "Dupa-amiaza devastatoare pentru Ferrari".

Trecem granita la francezi. L'Equipe lauda revenirea celor de la McLaren in conditiile in care Kimi Raikkonen, Juan Pablo Montoya si Pedro de la Rosa nu au reusit nici macar o victorie in 2006. In acelasi timp, Le Parisien a notat sec: "A revenit Alonso!"
  • bogdan_197, marţi, 10.04.2007 18:35
    Liniste!

    Chestia aia cu massa chiar a fost penibila...semana cu aia mici din carting saracu`:)))

  • joeadrianblack, marţi, 10.04.2007 21:15
    pilot de teste

    da, Massa acuma chiar a demonstrat ca nu si-a depasit limita de pilot de teste. Din 2 curse nu pot spune ca Hamilton e destul de matur pt F1, dar din cate si cate curse e clar ca Massa e nepregatit pt acest sport.

  • cobra, marţi, 10.04.2007 23:19
    massa

    dar daca massa castiga cursa...ce mai ziceati...oaiiis ce tare e nu ? e cel mai bun...vorbiti si voi sa va aflati in treaba...intai gandestete cata munca a depus sa ajunga aici si dupaia il critici

  • Giannig, miercuri, 11.04.2007 00:03
    well done

    Apropo, aici ar cam fi vorba de Alonso, nu de tiganusul ala enervant. Replica Mclaren/Alonso a venit foarte repede la dominarea Ferrari din Melbourne. Sa vedem cum va fi Bahrain, unde doar in ultima zi de teste inaintea sezonului, Ferrari prin Massa au incheiat in frunte. Dar s-ar putea sa fi fost publicitate si atat. Ce conteaza cata munca a depus? Pe Kimi il doare in pix de teste, de promovarea F1, de echipa... Si totusi intr-o zi buna face praf cam pe oricine. Nu conteaza munca, ci conteaza cum te compari in final cu ceilalti. Abia acolo poti vedea cine e mai bun si mai putin bun. Mai are si o masina fantastica pe mana. Eu i-as da un sut un cur lui Massa, l-as pune poate pe Davidson sau Sutil in loc. Asa i-as fi dat si lui Montoya odata ce a inceput 2006. Pana in iulie cand s-a saturat si Ron Dennis de el, l-as fi dat afara pe JPM de 7ori deja; s-a dovedit ca aveam dreptate si trebuia debarcat. S-ar putea sa am si acum legat de Massa din Malaezia; daca va conduce asa in continuare. Ferrari la conferinta lor de presa nu a scapat nici o ocazie sa dea vina pe greselile pilotilor ca nu au castigat. Daca Massa trecea de Lewis acolo, oricum pierdea locul fie depasit de Lewis...lucru foarte usor pentru el, ori la pit, ca Massa a incarcat putin ca sa ia pole.

  • joeadrianblack, miercuri, 11.04.2007 09:01
    corect

    sunt de acord cu Gianning 99%, iar pt cobra: citeste-mi celelalte mesaje si vezi cat de antipatic i-mi este Massa. Adica n-am nimic personal cu el, dar ar trebui sa faca repede ceva sa-si revina, deoarece il desparte foarte putin de sutul acela in fund. Ferrari nu-si poate permite un pilot care depaseste de 3 ori un alt pilot si tot de 3 ori o pateste rau... si chiar mai mult e pe cale sa buseasca si masina... din aroganta... Legat de cata munca... sunt multi alti piloti care au lucrat mult mai mult in F1, si sunt mult in spate (sincer cred ca Pedro de la Rosa s-ar descurca mult mai bine decat Massa). Nu sunt sigur... dar parca cineva de sus il tine pe Massa acolo la Ferrari... PARCA... ce stiti despre?

  • bogdan_197, miercuri, 11.04.2007 10:34
    schumacher sa fie?

    parca el l`a adus in F1

  • Giannig, miercuri, 11.04.2007 10:39
    cineva il iubeste pe Massa

    Nicolas Todt. Dar nu puteau incepe cu o echipa chiar de la zero Ferrari. Massa a fost o solutie de stop-gap. Spre finalul 2006 avea uneori viteza lui Schuey, insa doar daca era in fata. Ii lipsesc abilitatile de a depasi in pluton. Schuey in Melbourne ar fi ajuns pe 4 probabil, daca pornea de unde a pornit Massa.

  • joeadrianblack, miercuri, 11.04.2007 11:04
    intrebare...

    chiar nu aveau bani de un al doilea pilot mai bun? un ex: Heidfeld? sau pe saracu Fisichella? asta s-ar fi dus si pe gratis la ei... defapt Fisichella singur si-a taiat creanga de sub el anul trecut la Renault... oricum, concluzia celor de aici pare una clara: Massa! mai stai? sau cand pleci?

  • KKK, miercuri, 11.04.2007 12:19
    Massa

    Massa este un pilot fantastic in conditiile in care este primul pe pista sau mai bine zis daca este unicul pe pista dar in momentul in care are ceva in fata se intampla ce s-a intamplat in Malaezia adica masina poate merge zboara dar din pacate are nevoie de cineva care sa se joace in mod serios cu covrigu. In concluzie ca sa castige Massa ar fii nevoie de repetarea cursei de anu trecut (sau acu doi ani - lapsus) din State ca sa fie sigur ca poate sa castige adica el si cu umbra lui singuri singurei pe pista. In loc de spectacol in curse (cat mai multi piloti luptand la victorie) avem imaginea clara despre modul in care unii confunda masina de formula unu cu barca si pista cu oceanul infinit. Ar fii fost frumos ca in fiecare cursa sa vedem lupta pe viata si pe moarte si sa castige cel mai bun fara electronica si cutii semi si sau automate si in primul rand fara cauciucurile astea dungate si anume vremurile apuse in care cutia era manuala fumu cat casa la start si cauciucurile slick si pilotul facea 60-70 la suta din treaba si spectacol. ar fii fain sa mai vedem un "Senna" impingand masina sa treaca linia de sosire.

  • mirco, miercuri, 11.04.2007 14:16
    massa

    massa... intradevar a facut o cursa f proasta, cu un start dezastruos, alonso la depasit fara drept de replica, fara voie la ajutat pe hamilton sa-l depaseasca pe kimi, iar apoi a continuat cu acea iesire in decor, dupa care nu a mai facut nimic.Dar, a fost doar o cursa oameni buni, in care genialul alonso si ai lui au fost mai buni.Facand o paranteza, ati vazut meciul de aseara manchester-as roma(7-1), asta inseamna ca romanii sunt niste retardati care dau cu stangul in dreptul, nu, pur si simplu au prins o zi f f proasta, dar asta nu inseamna ca nu sunt niste jucatori profesionisti de cel mai inalt nivel. Cam acelasi lucru sa intamplat si cu massa.Nu pot sa cred ca un pilot, oricare ar fi sustinatorul lui, poate concura la acest nivel fara sa fie talent, mai ales in cea mai titrata echipa a competitiei. Massa a gresit cel mai mult in cursa trecuta, dar nici masina nu sa comportat asa cum se asteptau italienii. Cel mai mult ma deranjeaza faptul ca unii dintre cei care-si spun parerile aici jignesc pilotii si echipele care nu le au ei la suflet, comportanduse imatur. Orice fan al f1 are una sau mai multe echipe favorita, dar ar fi bine sa-i respectam si pe adversari. Nu?