Pirelli vrea să testeze pneurile cu un monopost actual

Publicat marţi, 25.01.2011 12:02 de Daniel Popescu

Pirelli intenţionează să efectueze teste în timpul sezonului cu un monopost actual, însă o soluţie care să nu avantajeze nicio echipă este dificil de găsit.

La scurt timp după ce a fost confirmat ca noul furnizor de pneuri din Formula 1 începând din 2011, Pirelli a demarat un amplu program de dezvoltare pentru cauciucuri cu ajutorul unui monopost Toyota TF109, cu  care constructorul japonez a concurat în Marele Circ în 2009.

Producătorul italian a programat deja mai multe sesiuni private de evaluare şi pe parcursul sezonului 2011, însă eficienta acestora va fi afectată de utilizarea unei maşini din urmă cu două sezoane

, întrucât noul regulament tehnic prevede, printre altele, reintroducerea sistemului KERS, posibilitatea de a ajusta aripile spate sau interzicerea realimentărilor.

În acest context, publicaţia italiană Autosprint a dezvăluit că Pirelli analizează împreună cu echipele posibilitatea de a utiliza un monopost de specificaţie nouă, însă o soluţie este dificil de ales astfel încât niciuna dintre echipe să nu fie avantajată. Potrivit sursei citate, au fost trasate două opţiuni majore:

  • utilizarea unui monopost de teste al unei echipe din Formula 1 care să fie întreţinut de o echipă din afara competiţiei
  • utilizarea a şapte monoposturi diferite în şapte sesiuni de teste în funcţie de clasamentul constructorilor

Până la începerea sezonului, Pirelli va avea oportunitatea să dezvolte suplimentar pneurile în cele patru sesiuni de teste din februarie şi martie, la care vor participa toate echipele.

Via | Autosprint