Pirelli: "Vom continua să facem teste private cu echipe"

Publicat vineri, 31.05.2013 17:19 de Daniel Popescu

Pirelli susţine că va continua să facă teste cu echipe pentru dezvoltarea pneurilor de anul viitor, în ciuda controversele pe tema evaluărilor realizate cu Mercedes.

Pirelli consideră că testele cu monoposturi actuale sunt esenţiale pentru a putea dezvolta în mod corespunzător pneurile pentru sezonul 2014, în cazul în care italienii vor continua să furnizeze cauciucuri în Formula 1 şi anul viitor.

De aceea, producătorul italian este determinat să continue să efectueze teste cu monoposturi actuale, chiar dacă evaluarea realizată cu Mercedes la Barcelona la jumătatea lunii mai a generat numeroase controverse.

"Luăm în considerare alte teste pe parcursul anului pentru 2014 şi cu siguranţă sperăm să avem alte teste cu echipe care vor să facă asta. Suntem deja în discuţii cu mai multe echipe şi poate că şi altele vor deveni disponibile, pentru că schimbările pentru 2014 sunt dramatice."

"Am văzut unele date iniţiale despre monoposturile pentru 2014 ale unor echipe şi a fost foarte clar pentru noi că am avea nevoie de schimbări dramatice. Prin urmare, trebuie să începem să testăm noi concepte şi noi dezvoltări", a declarat Paul Hembery, directorul departamentului de motorsport al Pirelli.

Via Autosport