Pirelli: "Vettel nu a făcut pană din cauza unei defecţiuni a pneului"

Publicat miercuri, 16.11.2011 14:55 de Daniel Popescu

Pirelli a exclus posibilitatea ca pană suferită de Sebastian Vettel în startul cursei din Abu Dhabi să fi fost provocată de o defecţiune structurală la cauciucul dreapta-spate.

Pirelli nu a reuşit încă să afle motivele pentru care pneul dreapta-spate al monopostului pilotat de Sebastian Vettel a cedat în primul viraj al cursei de la Abu Dhabi.

Totuşi, producătorul italian a exclus posibilitatea ca pană să fi fost cauzată de o defecţiune în structura de construcţie a cauciucului.

Informaţiile au fost obţinute pe baza analizei rămăşiţelor pneului în cauză, a cărui deteriorare a fost amplificată şi de faptul că germanul a parcurs peste 5 km înainte de a ajunge la boxele echipei Red Bull Racing. În plus, Pirelli susţine că nu a găsit dovezi care să indice ca pneul ar fi cedat din cauza unor materiale rămase pe circuit în primul viraj, însă nu exclude în totalitate că o astfel de bucată de material să fi provocat defecţiunea.

"Putem confirma că pana lui Sebastian Vettel nu a fost cauzată de o defecţiune structurală a anvelopei, concluzie la care am ajuns în colaborare cu echipa Red Bull Racing, după o examinare foarte atentă a rămăşiţelor anvelopei. Nu putem exclude ipoteza existenţei unor materiale pe circuit care au afectat compoziţia anvelopei, provocând astfel dezumflarea, deşi analiza circuitului nu a dezvăluit dovezi în acest sens," a declarat Paul Hembery, directorul Pirelli Motorsport.

Verdictul celor de la Pirelli sugerează că pana ar fi putut avea loc din cauza modului în care a fost utilizat pneul respectiv pe parcursul weekendului, mai ales că acel cauciuc a echipat monopostul Red Bull în ultima parte a calificărilor de sâmbătă.

Via | Pirelli

  • scuderia, miercuri, 16.11.2011 15:03
    ...

    normal. cum sa de pirelli vina pe ei? intodeauna asa este. parerea mea este ca vettel a facut acea pana datorita faptului ca a abordat prea tare virajul precedent. si in antrenamente si calificari, vettel aborda virajul acela la fel ca in timpul cursei.

  • Antiretardati, miercuri, 16.11.2011 16:45
    @Pana

    Subiectul s-a inchis deja pentru ca nu se mai poate afla cu siguranta care a fost cauza acelei pene. Din pacate pentru Vettel, a pierdut o cursa pe care o putea castiga lejer, dar sincer nu cred ca mai conteaza. Este deja campion, sezonul s-a terminat pentru el de cateva curse.

  • David, joi, 17.11.2011 09:52
    Motivul penei

    Motivul penei afost urmatuoarele factori! cauciucul nu era bine incalzit, nu avea presiune admosferica suficenta, pilotul o abordat virajul pe vibratoare, vibratoarele a lovit geanta masinei si cauciucul sa dezlipit, si pana era facuta... Cu stima