Pirelli va aduce pneuri "experimentale" la Abu Dhabi

Publicat marţi, 08.11.2011 11:08 de Daniel Popescu

Echipele vor testa câteva seturi experimentale de pneuri soft în antrenamentele din Abu Dhabi, ca parte a pregătirilor Pirelli pentru sezonul 2012.

Pirelli încearcă să profite la maxim de ultimele două etape ale anului pentru a pregăti în mod corespunzător sezonul 2012, atunci când intenţionează să introducă câteva schimbări în compoziţia pneurilor.

Producătorul italian va aduce în Abu Dhabi câteva seturi de pneuri soft de compoziţie nouă, care vor fi evaluate de echipe atât în antrenamentele libere de vineri, cât şi cu ocazia testelor dedicate tinerilor piloţi din perioada 15-17 noiembrie.

"În acest punct al sezonului ne concentrăm atenţia pe rafinarea tipurilor de pneuri pentru anul viitor, acesta fiind motivul pentru care vom avea câteva pneuri noi în antrenamentele libere şi în testul pentru tineri piloţi. Întrucât oportunităţile pentru teste în timpul sezonului sunt foarte limitate, este important pentru noi să colectăm informaţii pe măsură ce ne dezvoltăm strategia pentru 2012 prin intermediul unor pneuri uşor diferite faţă de gama din acest an", a declarat Paul Hembery, directorul Pirelli Motorsport.

Abu Dhabi reprezintă un circuit potrivit pentru Pirelli pentru astfel de teste, mai ales că aici a introdus pentru prima oară în urmă cu un an pneurile pe care avea să le furnizeze pe parcursul sezonului curent.

Via | Pirelli