Pirelli propune un test în timpul sezonului pe un circuit din calendar

Publicat marţi, 26.07.2011 17:30 de Daniel Popescu

Pirelli este de acord cu apariţia unei sesiuni de teste în timpul sezonului, însă preferă ca aceasta să aibă loc pe un circuit de Grand Prix imediat după una dintre curse.

Reprezentaţii echipelor au căzut de acord să introducă o sesiune de teste de trei zile în timpul sezonului începând din 2012, planul actual fiind ca aceasta să aibă loc înainte de începerea curselor de pe continentul european.

În plus, echipele consideră că testul ar trebui să aibă loc pe un circuit care nu găzduieşte curse, însă reprezentaţii Pirelli, unicul furnizor de pneuri din Formula 1, consideră că acest concept este greşit.

Paul Hembery, directorul Pirelli Motorsport, crede că o soluţie mai bună ar fi ca sesiunea de teste să aibă loc pe un circuit din calendarul competiţional imediat după încheierea unei etape.

"Ne dorim foarte mult o sesiune de teste în mijlocul sezonului în condiţii corecte pentru campionat, de preferat pe un circuit din calendar. Ar fi ideal pentru noi să rămânem pe circuit (n.r - pentru teste), aşa cum facem după testele pentru tineri piloţi de la Abu Dhabi, pentru că atunci avem toate datele de la cursă plus datele pe care le obţinem din orice modificare. Din punctul nostru de vedere, ar fi ideal dacă am rămâne în continuare după o anumită cursa şi nu prea contează despre ce cursă este vorba", a precizat el.

Via | Autosport