Pirelli dezvăluie tipurile de pneuri pentru următoarele trei curse

Publicat miercuri, 03.08.2011 15:03 de Daniel Popescu

Pirelli a anunţat tipurile de pneuri pe care le va furniza în etapele de Formula 1 din Belgia, Italia şi Singapore.

Pneurile de compoziţie hard nu vor fi utilizate nici în următoarele trei curse din Formula 1, potrivit unui anunţ făcute de Pirelli, unicul furnizor de cauciucuri din competiţie.

Producătorul italian a dezvăluit miercuri compoziţiile pe care le va oferi echipelor pe parcursul etapelor care vor avea loc la Spa-Francorchamps, Monza şi Marina Bay. Astfel, în Belgia şi Italia, echipele vor utiliza pneurile medium şi soft, înainte de a trece pe cauciuri soft şi supersoft în Singapore.

"Învăţăm din ce în ce mai mult cu fiecare cursă în primul nostru an în Formula 1 şi ne stabilim alegerile pentru tipurile de pneuri în funcţie de informaţiile valoroase pe care le acumulam. Urmează trei dintre cele mai spectaculoase curse din întreg calendarul şi credem că am stabilit nominalizările de pneuri care se potrivesc foarte bine caracteristicilor acestor circuite foarte diferite, dar în aceeaşi măsură interesante. Evident, întotdeauna vor exista factori necunoscuţi precum vremea, dar alegerile pe care le-am făcut vor ajuta echipele să-şi maximizeze performanţele şi strategiile", a declarat Paul Hembery, directorul Pirelli Motorsport. Până în prezent, pneurile de compoziţie soft au fost utilizate în toate cursele din acest sezon.

Via | Pirelli