Pirelli caută un monopost de teste pentru 2013

Publicat vineri, 20.01.2012 16:17 de Daniel Popescu

Pirelli intenţionează să cumpere un monopost de la una dintre echipe pentru a putea evalua pneurile pe care intenţionează să le furnizeze în Formula 1 în 2013.

La revenirea în Formula 1 ca furnizor de pneuri după o absenţă de 20 de ani, Pirelli a utilizat un monopost Toyota TF109 din sezonul 2009 pentru a evalua caracteristicile cauciucurilor, mai ales că japonezii se retrăseseră din competiţie.

Monopostul respectiv a deveni irelevant după o serie de schimbări ale regulamentului tehnic, iar producătorul italian caută în prezent un nou monopost pentru teste. Negocierile cu echipele s-au împotmolit însă din cauza faptului că acestea nu doresc să ofere un avantaj rivalilor, chiar dacă Pirelli ar urma să furnizeze toate datele despre pneur fiecărei echipe în parte.

"Am dori un monopost din 2011 de la cineva, dar nu ne pasă de la ce echipă ar fi. Vrem să ne facem testele cu precizie. Înţelegem punctul de vedere al echipelor că nu doresc să ofere nimănui un avantaj, dar la un moment dat trebuie să luăm o decizie pentru că dacă lucrurile merg prost nimeni nu va spune că s-a întâmplat pentru că nu am folosit un monopost", a declarat Paul Hembery, directorul Pirelli Motorsport.

Soluţia de rezervă este ca Pirelli să discute direct cu una dintre echipe şi să cumpere un monopost din sezonul 2011 pentru teste, pe lângă numeroasele simulări pe care echipele le pot realiza independent.

"Nu suntem interesaţi de o anumită echipă, dar trebuie să ne facem treaba. Avem câteva idei interesante pentru 2013, dar trebuie să lucrăm la ele. Vom munci mult în simulator şi probabil vom oferi echipelor 20 de specificaţii pe care să le ruleze. Dar în ceea ce priveşte finalizarea pneurilor, în special a compoziţiilor, avem nevoie de câteva sesiuni. Nu mai mult de trei, probabil, doar să finalizăm munca", a mai precizat el.

Via | Autosport