Pilotii F1, de acord cu interzicerea controlului tractiunii

Publicat vineri, 13.04.2007 13:03

Pilotii de Formula 1 au primit bine  decizia FIA de a interzice controlul tractiunii incepand cu sezonul 2008.

Hotararea a fost luata luna trecuta, dupa ce a controlul trectiunii mai fusese o data interzis din 1993 pana in 2001.

"Cred ca va fi mai distractiv, desi mai mult ca sigur masina va fi mai greu de pilotat"

a declarat Kimi Raikkonen. Giancarlo Fisichella este de aceeasi parere:  "Prima data cand am condus in Formula 1 fara controlul tractiunii a fost mult mai distractiv dar si mai dificil, mai ales la iesirea din virajele lente".

Veteranul David Coulthard este de parere ca diferenta se va vedea doar in cursele desfasurate pe carosabil umed. Declaratiile sale sunt acoperite, Super Aguri alergand aproape tot sezonul 2006 fara controlul tractiunii fara ca nimeni sa observe asta.

Nelsinho Piquet, pilotul de teste al celor de la Renault care abia a iesit din GP2, a observat ca in competitile in care controlul tractiunii este interzis se produc mai multe depasiri in timpul cursei.

  • alecstm, vineri, 13.04.2007 15:42
    efect intarziat (din nou)

    nu vreau sa ma contrazic cu nimeni dar si asta e o stire de vreo 2-3 zile care apare aici cu intarziere, bine ca nu se puncteaza sau depuncteaza, ca-s multe afirmatii pro si contra controlului tractiunii. Acum o sa zica redactorii de stiri "dar pe ce site-uri romanesti o aparut prima oara".

  • Mircea, vineri, 13.04.2007 15:46
    exact

    Ai ghicit raspunsul. Problema e alta. Intre 10 stiri pe F1, plus 10-15 pe auto de pe automarket, vezi una de ieri si sari la gatul redactorilor. :)

  • Mihai, vineri, 13.04.2007 18:09
    nu inteleg

    nu inteleg ce este bun in inlaturarea controlului tractiunii. Va aduce mai mult spectacol din punct de vedere al pierderii controlului sau a plecarilor dar timpii se vor mari si mai ales pe ploaie cursa va fi cu adevarat grea.......