Perez: "Nici măcar miracolele nu pot salva McLaren"

Publicat luni, 17.06.2013 13:19 de Daniel Popescu

Sergio Perez consideră că McLaren nu are nicio şansă să-şi revină pe parcursul acestui sezon şi admite că obţinerea unui podium este doar un vis.

McLaren a avut parte de un debut modest de sezon în care a acumulat doar 37 de puncte în primele şapte curse, ocupând doar locul şase în clasamentul constructorilor.

Cel mai bun rezultat al echipei în 2013 este un loc cinci obţinut de Jenson Button în Marele Premiu al Chinei, iar coechipierul său Sergio Perez admite că nu-şi face iluzii că situaţia se va îmbunătăţi în viitorul apropiat. Mexicanul a obţinut trei podiumuri pe parcursul anului trecut cu Sauber, însă nu crede că poate realiza aceleaşi performante la McLaren în acest an.

"Nimic nu ne poate salva, nici ploaia, nici măcar miracolele. Monopostul are atât de multe probleme şi suntem atât de mult în spate încât nu există o singură problemă pe care să ne putem concentra. Nu este anul pe care mi l-am dorit. Anul trecut, în acest stadiu, aveam mai multe puncte la Sauber. În acest moment nici măcar nu ne putem gândi la un podium", a declarat el pentru agenţia de presă AFP.

McLaren a ajuns în această situaţie după ce a decis să schimbe radical monopostul pentru acest sezon comparativ cu cel de anul trecut, chiar dacă schimbările de regulament au fost minore. Echipa a justificat această strategie prin faptul că în acest fel poate dezvolta mai bine monopostul pe parcursul sezonului.

Via TheF1Times

  • Gigi, luni, 17.06.2013 14:08

    Arogantul va zbura si de la Mclaren!

  • pablo256r, luni, 17.06.2013 15:05

    Pacat de McLaren. Ar fi fost bine sa fie si ei in lupta pentru podium.

  • Fan F1, luni, 17.06.2013 16:15

    Well, baiatul asta a zis ca a venit la cea mai buna echipa din Formula 1, ma asteptam sa fie macar un semi-zeu si sa-l vedem macar cu o victorie anul acesta, cel putin dupa declaratiile lui in care se vedea deja campion mondial. Diferenta este ca la Ferrari avea sanse macar sa prinda o masina decenta si fiabila, ceva ce McLaren nu a mai vazut de prin 2008. Dar, s-a descurcat decent, plus nu are decat un abandon pana acuma, situatia nu-i chiar asa de rea pe cat pare, sezonul asta este de tranzitie. Poate un 2014 mai bun sau un 2015 cine stie, cand apar motoarele Honda.

  • eu, luni, 17.06.2013 17:48

    La sf anului trecut, cand a semnat cu ei, zicea ca vrea sa lupte pt titlu anul asta :) :)

  • 91Schumi06, marţi, 18.06.2013 07:21

    @eu: pai inca se lupta,ca mai are sanse matematice:))

  • @Gigi, marţi, 18.06.2013 09:29

    Nu stiu de ce spui ca e arogant pentru ca are foarte mare dreptate.Pe langa asta,as zice ca afirmand ca nu are nicio sansa sa obtina macar un podium e chiar opusul a fiind un arogant.

  • ciprian, miercuri, 19.06.2013 13:58

    eu imi mentin parerea chiar daca am sa deranjez pe multi dar cred ca si plecare lui hamilton si-a spus cuvantul...multa lume va zice pai stai ca e alta masina diferita de anul trecut ca se construeste de la zero si ca nu are relevanta..ba eu cred ca da... mai toate echipele imbunatatesc materialul de concurs de la un an la altul si mai fac pe ici pe colo ajustari in functie de regulament..masina mclaren nu era chiar asa proasta anul trecut amintitiva hamilton parca a castigat vreo 3 curse daca nu 4 si buton si el vreo 3..parerea mea e ca perez nu sa adaptat si mult laudatul sir buton e un pilot de pluton si asa va ramane mereu..stie sa conserve pneurile dar daca nu esti bataios nu faci performanta..P.S sunt fan mclaren dar sunt dezamagit de ce se intampla si sincer perez e ok buton nu imi place.