Patrick Head se va retrage de la Williams în acest an

Publicat marţi, 03.05.2011 16:12 de Daniel Popescu

Williams a confirmat că Patrick Head se va retrage din cadrul echipei pe parcursul acestui an din cauza vârstei înaintate.

Williams a dezvăluit marţi un amplu program de restructurare a departamentului tehnic, în speranţa că echipa îşi va reveni după parcursul dezastruos din primele trei etape ale sezonului.

O altă lovitură pentru britanici va fi însă plecarea co-fondatorului Patrick Head, eveniment care nu are nicio legătură cu procesul de restructurare, ci cu vârsta reputatului inginer. Informaţia a fost confirmată marţi de CEO-ul Adam Parr în cadrul unei videoconferinţe cu jurnaliştii.

"Patrick Head a spus clar că se va retrage în acest an, aşa că la un moment dat în acest an se va întâmpla. Asta nu are nicio legătură cu restructurarea, este vorba doar de faptul că împlineşte 65 de ani şi a semnalizat deja că este momentul să facă pasul spre următoarele sale interese", a declarat Parr.

Patrick Head este unul dintre cei mai influenţi oameni din cadrul Williams, fiind alături de Frank Williams cofondator al echipei născute în 1977. Recent, el şi-a vândut aproape jumătate dintre acţiunile deţinute la echipa odată cu listarea pe bursă de la Frankfurth a aproximativ un sfert din acţiunile Williams.

Via | Reuters