Oficial: Super Aguri se retrag din Formula 1

Publicat marţi, 06.05.2008 10:35 de Daniel Popescu

Super Aguri au anuntat oficial retragerea din Formula 1 cu efect imediat prin intermediul unui comunicat de presa semnat de Aguri Suzuki.

Vesti triste pentru fanii Formulei 1 din intreaga lume. Incepand cu Marele premiu al Turciei din acest weekend, pe grila de start se vor pozitiona doar 20 de monoposturi, dupa ce Super Aguri au anuntat in mod oficial ca nu mai au posibilitatea de a concura in Marele Circ.

Dupa mai multe saptamani de speculatii referitoare la viitorul echipei si dupa esecul unei tranzactii cu Magma Group, oferta de ultim moment a concernului german Weigl Group nu a fost suficineta pentru a salva Super Aguri de la faliment. Seful echipei, Aguri Suzuki, s-a intalnit marti cu reprezentatii Honda la Tokyo, dar deznodamantul final al intrunirii a fost unul trist: Super Aguri nu vor mai concura in Formula 1.

Suzuki a confirmat oficial vestea prin intermediul unui comunicat de presa. "Pentru a-mi realiza visul de a deveni proprietarul unei echipe de Formula 1, am aplicat pentru o pozitie pe grila de start a campionatului mondial de Formula 1 in noiembrie 2005. De atunci, am participat in Formula 1 timp de doi ani si 4 luni ca Super Aguri F1 Team. Totusi, trebuie sa va informez cu regret ca echipa isi va inceta activitatea incepand de astazi".

Suzuki a precizat ca motivul principal al colapsului a fost cauzat de sponsorul SS-United, care nu au furnizat sumele de bani stabilite prin contract. "Echipa a concurat impotriva multor echipe sprijinite de producatori si a reusit sa castige primele puncte dupa numai 22 de curse, terminand pe locul 9 in clasamentul constructorilor in 2007. Totusi, incalcarea contractului de catre sponsorul SS United Oil & Gas Company a dus la grave pierderi financiare, punand echipa intr-o situatie financiara dificila. Intre timp, cu ajutorul companiei Honda, am reusit intr-un fel sa continuam, dar am descoperit ca este dificil sa ne continuam activitatea in viitor avand in vedere viitoarele reguli din Formula 1. Drept rezultat, am ajuns la concluzia ca trebuie sa ne retragem din campionat".

"Doresc sa-mi exprim multumirile pentru Honda, Bridgestone, pentru sponsori si pentru toti cei care ne-au ajutat in diverse situatii in ultimii doi ani si intregului staff care si-a pastrat motivarea. Le multumesc lui Anthony Davidson, care a fortat intotdeuna pana la limita in ciuda conditiilor foarte dificile, lui Takuma Sato, care a fost cu noi inca de la inceput si fanilor nostri din intreaga lume care au sprijinit Super Aguri".

Super Aguri au debutat in Formula 1 in sezonul 2006, fiind formata prin asistenta primita de la Honda in incercarea de a-l pastra pe Takuma Sato in Formula 1. Japonezii au castigat primele puncte in Marele Circ la Marele Premiu al Spaniei din 2007 si au terminat pe locul 9 in clasamentul constructorilor anul trecut.

Dupa retragerea echipei, Formula 1 ramane cu doar 10 echipe.

  • petros, marţi, 06.05.2008 10:40
    Comentariu de la mine

    Mai frate dar ce i-ati pocnit

  • szzsoci, marţi, 06.05.2008 10:41
    :(((((((

    Am intarziat 1 minut cu schimbatu'!!!! :-((((((

  • ally_great, marţi, 06.05.2008 10:43
    ...

    pff, tocmai citeam declaratia lui Suzuki pe un alt site...era inevitabila retragerea, nemaifiind ajutati de Honda si neajutati de nici un investitor.

  • SpeedGeorge, marţi, 06.05.2008 10:45
    da

    declaratia lui suzuki !! de ce nu a-ti introdus in stire si ce zicea suzuki... ? ca sa le dati cu minus..la toti..daca tot s-au retras :)) ..si lui suzuki si lui sato si chiar si davidson !!

  • Sorin Blaj, marţi, 06.05.2008 10:52
    Hai sa nu exageram!

    Ce vina au pilotii si mecanicii?

  • szzsoci, marţi, 06.05.2008 10:59
    Puncte pentru piloti...

    "I would like to express my deepest thanks to Honda, Bridgestone, the sponsors, ...., Anthony Davidson who has always pushed to the limit despite the very difficult conditions, Takuma Sato who has been with us from the very start and has always fought hard and led the team and lastly our fans from all over the world who have loyally supported the Super Aguri F1 Team."

  • szzsoci, marţi, 06.05.2008 11:03
    Pt. ADMIN

    Astept o justificare de ce nu au fost punctati pilotii??? Mi se pare total deplasat de data asta punctajul acordat!!

  • daniel.popescu, marţi, 06.05.2008 11:09
    @szzsoci

    Punctajul aferent acestei stiri nu va fi modificat. Ramaneti pe receptie intrucat in cateva minute veti afla mai multe detalii despre modificarile ce vor surveni in grupele F1 Champ.

  • Sorin Blaj, marţi, 06.05.2008 11:29
    Chiar ma intrebam

    cat o sa-i mai tineti pe Fisichella si Vettel in grupa Gold.

  • marian06, marţi, 06.05.2008 12:12
    SAF1

    Ce interesante sunt majoritatea comentariilor!!!! ......... "Niste fani adevarati ai F1 care participa cu atata ardoare la un concurs ptr cateva puncte" Nu conteaza ca vom vedea niste curse cu doua - sau cine stie - masini mai putin pe grila de start??????? ... adevarati iubitori ai fenomenului!!!!

  • FlorinBicazan, marţi, 06.05.2008 12:14
    Sa-i tina

    Lasa sa-i tina acolo in grupa Gold ca deja m-am saturat de cate modificari au facut astia. Se poate sa nu mai faceti nicio modificare fratilor?

  • NeoGalaxy, marţi, 06.05.2008 15:24
    Pacat. Pacat ca vor fi numai 10 echipe.

    Salve dragi fani de Formula 1. Daca concursul acesta este sau nu este un mare rahat asta numai voi puteti stii. Eu personal joc doar ca sa-ti dau seama de cat de patetici suntem ca tara si ce mentalitate de rahat avem. Suntem ceea ce suntem si poate, poate peste vreo 50 ani sa devenim altceva. Poate. Din pacate... punctele nu conteaza de loc. Ceea ce conteaza este ca am ramas fara o echipa care facea culoare in Formula 1. Mi-au placut foarte mult si cei de la Arrows (aveau sponsori Orange si Cartoon Network, 2 firme al caror mare fan sunt), pe cei de la Minardi i-am iubit pentru ca sunt italieni si spiritul latin ma face sa simt ca traiesc. Au mai fost si alte echipe in afara ce acestea, fiecare cu farmecul ei. Pacat ca nu s-au mai gasit bani dar recunosc. Formula 1 este un sport foarte scump. Nu stiu cat se castiga din acesti bani investiti dar probabil ei stiu mai bine. Pacat de Super Auguri si pacat de Takuma Sato. Nu stiu nici un alt pilot japonez care sa-mi fie atat de drag ca acesta. Pacat. Pentru romani am un mesaj. Baieti sunteti niste verze. Noroc ca toti murit odata si asa facem loc pentru generatiile viitoare care, sper sa faca o treaba mult mai buna! Mult succes celorlatelte echipe si bafta la toti :P