OFICIAL: Sauber lanseaza noul monopost pe 31 ianuarie

Publicat miercuri, 06.01.2010 12:38 de Daniel Popescu

Sauber a anuntat oficial ca va lansa noul monopost pentru sezonul 2010 pe 31 ianuarie pe circuitul de la Valencia.

Desi este ultima echipa inscrisa pe grila de start a sezonului urmator, Sauber F1 Team este prima care anunta in mod public data de lansare a monopostului pentru 2010.

Evenimentul va fi organizat pe 31 ianuarie la ora 15:30 pe circuitul de la Valencia, cu numai o zi inainte de inceperea primei sesiuni de teste din aceasta iarna, care va avea loc in aceeasi locatie.

Initial, echipele din Formula 1 intentionau sa organizeze un eveniment comun de lansare a monoposturilor, insa ideea a fost in cele din urma abandonata in urma neintelegerilor in privinta aspectelor comerciale. In contextul crizei economice si a programelor pentru reducerea costurilor, se anticipeaza ca cele mai multe echipe vor opta pentru lansari lipsite de fastul anilor trecuti, asa cum este si cazul celor de la Sauber F1 Team.

Echipa a fost rascumparata de Peter Sauber dupa ce constructorul german BMW s-a retras din competitie, urmand ca in 2010 sa utilizeze motoare Ferrari. Pana in prezent, singurul pilot confirmat al echipei este japonezul Kamui Kobayashi, numele coechipierului sau urmand sa fie anuntat cel mai probabil in cursul accestei luni.

Via | Sauber F1 Team

  • BMW-M, miercuri, 06.01.2010 14:28
    BMW

    Deci cum se va numi echipa in CONTINUARE ? SAUBER sau BMW SAUBER ?