OFICIAL: Bridgestone se retrage din Formula 1 in 2011!

Publicat luni, 02.11.2009 09:19 de Daniel Popescu

Bridgestone a confirmat oficial ca nu va mai furniza pneuri in Formula 1 dupa expirarea actualului contract la finalul sezonului 2010.

La numai o zi dupa incheierea sezonului 2009, unicul furnizor de pneuri din Formula 1 a facut un anunt soc prin care a dezvaluit ca nu va mai furniza cauciucuri pentru echipe incepand din sezonul 2011.

Compania japoneza isi va duce la bun sfarsit actualul contract care expira la finalul sezonului 2010, insa nu va participa la procesul de selectie pentru furnizarea pneurilor incepand din sezonul 2011.

"Bridgestone a anuntat astazi ca nu va semna un nou contract pentru furnizarea pneurilor in Campionatul Mondial de Formula 1. Actualul contract epira la finalul sezonului 2010. Bridgestone va sprijini Formula 1 si echipele sale pana la finalizarea sezonului 2010", se arata intr-un comunicat de presa al companiei japoneze.

Oficialii companiei sustin ca au luat aceasta decizie ca urmare a strategiei generale a corporatiei, indreptata spre dezvoltarea unor noi tehnologii.

"Compania trebuie sa isi redirectioneze resursele pe dezvoltarea intensiva a unor noi tehnologii inovatoare si a unor produse strategice care sprijina obiectivele companiei si reputatia acesteia de lider in tehnologie. Pe parcursul anilor, compania a beneficiat direct in implicarea in Formula 1, iar lectiile invatate au fost transformate in inovatii care pot fi aplicate in producerea pneurilor. In plus, colaborarea cu F1 a contribuit la cresterea valorii brandului si la recunosterea Bridgestone ca lider in industria pneurilor. Odata cu indeplinierea acestor obiective, Bridgestone este determinata sa duca eforturile tehnologice la un nou nivel", se mai precizeaza in comunicatul de presa.

Bridgestone este furnizor de pneuri in Formula 1 incepand din sezonul 1997, iar in 2008 a devenit unicul producator de cauciucuri din Marele Circ in urma unui contract atribuit de FIA pentru trei ani. Ultima intelegere, care va expira la finalul anului viitor, a atras numeroase reprosuri din partea comunitatii F1, intrucat Bridgestone nu a mai avut concurenta in producerea pneurilor pentru echipele din Formula 1.

Compania japoneza va continua sa fie unicul furnizor de pneuri pentru competitiile GP2 si GP2 Asia, urmand sa isi respecte si contractul pentru MotoGP care expira la finalul sezonului 2011.

Via | Bridgestone

  • KalEl, luni, 02.11.2009 13:19
    @bridgestone in motogp

    bridgestone nu este unic furnizor de pneuri in motogp

  • scuderia, luni, 02.11.2009 14:21
    @admin

    nu in 2007 a devenit unicul furnizor de pneuri?...k in 2006 a parasit michellin f1