Noul STR3 ar putea debuta in Canada

Publicat sâmbătă, 26.04.2008 14:30 de Daniel Popescu

Scuderia Toro Rosso vor decide saptamana viitoare daca vor introduce noua masina la Marele Premiu al Turciei, asa cum a fost stabilit initial.

Intentia Scuderiei Toro Rosso de a introduce noul STR3 la cursa de la Istanbul este incerta dupa ce Sebastien Bourdais a deteriorat grav masina in timpul testelor de la Barcelona de saptamana trecuta. Drept consecinta, echipa este nevoita sa se descurce cu actualul monopost pentru cel putin inca o cursa.

"Incercam sa introducem masina pentru Turcia, dar dupa accidentul de saptamana trecuta suntem in criza de timp. Dar nu as spune ca asta este principala problema, cred ca suntem in mare intarzierele cu componentele masinii", a declarat co-propietarul Toro Rosso, Gerhard Berger.

Planurile echipei italiene sunt complicate de faptul ca urmatoarea cursa dupa Turcia este cea din Monaco, unde sansele unui accident sunt mult mai mari. Berger sustine ca daca noua masina nu va fi gata pentru Turcia, atunci STR3 va fi rulat pentru prima oara abia la cursa din Canada.

"Monaco este marea intrebare. Aducem noua masina acolo? Daca esti ghinionist, poti ramane fara nicio masina la sfarsitul saptamanii. Poate putem lua in considerare Canada. Nu ar fi nicio problema sa aducem partile componente la Montreal, dar acesta ramane cel mai prost scenariu. Vom lua o decizie in aceasta privinta la sfarsitul saptamanii viitoare", a concluzionat Berger.