Noul monopost Toro Rosso va fi semnificativ diferit de cel de anul trecut

Publicat miercuri, 02.01.2013 11:50 de Daniel Popescu

Toro Rosso va aborda sezonul următor cu un monopost fundamental diferit de cel din 2012, lucru confirmat inclusiv de Daniel Ricciardo.

Publicaţia italiană Omnicorse susţine că Toro Rosso este pe punctul de a dezvolta un monopost STR8 pentru sezonul următor semnificativ schimbat faţă de cel cu care a obţinut doar locul nouă în clasamentul constructorilor în 2012.

Astfel, echipa va renunţa la podeaua dublă care nu a oferit rezultate satisfăcătoare şi va redesena radiatoarele cu scopul de a obţine un avantaj similar cu cel oferit sistemul de evacuare de tip Coandă.

În schimb, Toro Rosso nu va adopta suspensia faţă de tip pull-rod, în ciuda faptului că aceasta se potriveşte mai bine pneurilor Pirelii decât suspensia push rod, fiind implementată şi de Scuderia Ferrari.

Informaţiile despre nouă înfăţişare a monopostului STR8 au fost confirmate şi de Daniel Ricciardo, care a evitat însă să intre în amănunte.

"Am văzut deja noul monopost. Când îl examinezi îndeaproape este foarte diferit de cel vechi. Cred că este mai bun. În orice caz, nu este unul dintre acele monoposturi care pare o copie fidelă a precedentului, ca şi când nimic nu s-ar fi schimbat", a declarat australianul.

Via Omnicorse, Motorsport

  • atm, sâmbătă, 12.01.2013 23:10

    Mare minune, sa apara o redesenare majora cu un an inainte de o alta redesenare cam din cap pana-n picioare, 2014...mai degraba cred ca s-au importat solutii tehnice complete de la sora mai mare, RedBull, si s-au lipit de masina actuala.