Niki Lauda critica pilotii din Formula 1

Publicat marţi, 15.01.2008 14:02 de Daniel Popescu

Niki Lauda a lansat un atac dur la adresa pilotilor care se tem de interzicerea tractiunii controlate in 2008. Triplul campion mondial, care a castigat 25 de curse in anii '70 si '80, a declarat in presa germana:

"Daca se tem, atunci trebuie sa se intoarca la scoala de pilotaj".

Pilotul Red Bull Racing, David Coulthard, a fost unul dintre cei mai vehementi critici la adresa acestei schimbari, considerand ca pilotajul fara tractiune controlata va fi mult mai periculos pe timp de ploaie.

"Unii oameni sunt obligati sa spuna ca pilotii nu sunt oameni cu adevarati in aceste zile, dar ei pot spone ce vor", a declarat Coulthard pentru The Mirror. "Voi pilota in orice conditii, dar ar fi fost penibil daca nu ne-am fi prezentat ingrijorarile" a adaugat scotianul.

Interesant este faptul ca in anul 2001, pe vremea cand pilota pentru McLaren, David Coulthard s-a opus reintroducerii tractiunuii controlate in F1. "Sunt un pilot pur", a declarat Coulthard pentru BBC la vremea respectiva. "Vreau sa schimb singur treptele de viteza si nu vreau sa fiu ajutat de computere".