Montezemolo vrea un regulament tehnic clar pentru 2011

Publicat luni, 29.11.2010 17:57 de Daniel Popescu

Luca di Montezemolo speră ca regulamentul tehnic din 2011 pentru aripile spate să fie clar, pentru a evita noi scandaluri care să afecteze imaginea Formulei 1.

Sezonul 2011 va beneficia de o nouă serie de reguli de natură tehnică, una dintre cele mai importante fiind abilitatea piloţilor de a modifica unghiul de înclinare al aripii spate în momentul în care se vor afla în măsură să lanseze un atac la adresa pilotului din faţă.

Prin apăsarea unui singur buton, urmăritorul va beneficia de un spor de viteză, în timp ce urmăritul nu va putea activa sistemul în acel moment pentru a se apăra. Teoretic, acest lucru va contribui la îmbunătăţirea şanselor de depăşire, însă Luca di Montezemolo, preşedintele Ferrari, a avertizat că regulamentul tehnic trebuie să fie foarte clar în această privinţă pentru a evita noi scandaluri.

"În ceea ce priveşte aripa spate, sper să începem sezonul cu o claritate totală a regulamentului. Nu sunt îngrijorat, dar experienţa din 2009 încă ne irită", a declarat italianul.

Montezemolo se referă la scandalului dublului-deflector din 2009, când FIA a decis ca aceste componente, introduse în premieră de Brawn GP, Williams şi Toyota, sunt perfect regulamentare, în ciuda opoziţiei manifestate de Ferrari şi celelalte echipe. Dublul-deflector va fi interzis în Formula 1 începând de anul viitor, la fel ca şi sistemul de ventilaţie F-duct.

Via | Autosport

  • Jolerto, luni, 29.11.2010 23:12
    ....

    Bravo oameni buni! Asa ca la camp! Atat stiti...

  • diesel08, marţi, 30.11.2010 10:09
    strategie

    Dupa parerea mea Ferrari au fost prea cuminti, ar trebui sa renunte la precautia excesiva din ultimii ani si sa caute solutii radicale, chiar daca pot fi discutabile.Se pare ca cei care au adoptat aceasta strategie au avut castig de cauza.

  • toreador023, marţi, 30.11.2010 10:31
    strateg

    le trebuie urgent un strateg veritabil. Dominicali nu face fata, el stie numa sa zica "Alonso este cel mai bun"...etc P.S. DACA PUN LA PUNCT CHESTIA ASTA....FERRAI DEACU PORNESTE CU UN AVANTAJ.

  • mobius, miercuri, 01.12.2010 01:35
    nu pot sa cred

    Chestia cu butonul, mi se pare a fi o aiureala. Pe linga faptul ca va genera infinite conflicte, cauzate de imposibilitatea unor aprecieri corecte si a unor decizii in timp real, mi se pare cu totul aberant ca intr-o lupta sportiva sa iei dreptul unuia dintre competitori de a se apara. Este ca intr-un meci de box in care, cand unul loveste celalalt lasa garda jos. Culmea este ca, pentru acest sistem "cu buton", se vor cheltui resurse considerabile.