Montezemolo: "Titlul este în mâinile noastre"

Publicat luni, 21.05.2012 17:47 de Daniel Popescu

Luca di Montezemolo este convins că Ferrari este capabilă să obţină titlul mondial în acest sezon, însă îl avertizează pe Felipe Massa că trebuie să obţină rezultatele pe care le aşteaptă.

Luca di Montezemolo, preşedintele Ferrari, a adresat luni o scrisoare personală fiecărui angajat al echipei de Formula 1, pentru a-i încuraja înainte de Marele Premiu al statului Monaco de la sfârşitul acestei săptămâni.

Italianul consideră că Ferrari are şanse reale să cucerească titlul mondial în acest sezon, întrucât Fernando Alonso este la egalitate cu Sebastian Vettel în fruntea clasamentului. Totuşi, el l-a avertizat pe Felipe Massa că trebuie să obţină rezultate pentru ca echipa să aibă succes şi în clasamentul constructorilor.

"Campionatul este deschis şi, până acum, nu a existat o forţă dominantă. O serie de circumstanţe şi munca depusă pentru îmbunătăţirea monopostului, la fel ca şi abilitatea lui Alonso, ne-au pus în postura de a conduce campionatul după cinci curse. Trebuie să capitalizăm asta şi fiecare dintre noi trebuie să dea tot ce are mai bun acasă şi pe circuit, inclusiv Massa, care trebuie să aducă acasă rezultatele pe care le aşteptăm de la el", a precizat el.

În plus, Montezemolo are încredere că Ferrari deţine toate ingredientele necesare pentru a câştiga titlul mondial, în ciuda unui debut modest de sezon din cauza monopostului F2012 mai puţin competitiv.

"Ştiu de la (şeful) Stefano Domenicali, cu care sunt constant în contact, cât de mult munciţi. De asta sunt sigur, iar câştigarea titlului depinde numai şi numai de noi: de abilitatea, creativitatea, determinarea şi dorinţa de a arăta că suntem cei mai buni", a mai precizat el.

Via | Ferrari

  • jony, luni, 21.05.2012 19:35
    FERRARI !!!

    e adevarat ca sunt sanse doar la piloti pt a abtine titlul mondial. momentan al doilea pilot al scuderiei e aproape inexistent. in rest spun doar atat: FORZA ALONSO !!!!

  • ccmax, luni, 21.05.2012 20:24
    declaratie motivatoare

    :) ... cu toate ca sunt fan ferrari nu pot sa nu zambesc la citirea acestei afirmatii. Cu toate ca imi pare a declaratie razboinica, eu tot nu vad decat un mare morcov infipt in evacuarea celor din echipa...

  • Speed, luni, 21.05.2012 21:23
    @ccmax-ai un vot rpo din partea mea

    Chiar ma dezamageste afirmatia lui si-ti spun si de ce: acum cateva saptamani spuneam de Hamilton ca e un "vorba multa saracia omului" (din cauza atator afirmatii pline de incredere ca va reusi nu stiu ce dar fara nici o reusita) iar acum cu aceasta afirmatie da sansa rivalilor Ferrari sa spuna acelasi lucru, ceea ce e neplacut.E drept ca o vor putea face (sa spuna acel lucru de Ferrari) doar cand sansele lor la titlu vor fi egale cu zero dar....E greu sa crezi in vorbele lui caci aici reusita depinde in mari proportii de munca si talent, in nici un caz de norocul in zaruri sau carti.

  • cosmin, luni, 21.05.2012 21:46

    depinde daca nu va treziti prea tarziu ca startul lati cam ratat

  • Simona, luni, 21.05.2012 22:25

    cu Masa in echipa........................NICI O SANSA !!!

  • danoe, luni, 21.05.2012 22:56

    mai bine cauta o" chichita" in contractul lui Massa...sau al lui Barichello ca mai are de efectuat niste curse de care nu s-a onorat...

  • ayrton4ever, marţi, 22.05.2012 09:40
    titlul este in mainile voastre?... ala din 2007 poate :)))

    Vorbe vorbe... daca n-ar fi "cainele" de alonso care trage cu dintii si se lupta pentru orice miime de secunda... ati fi fost la coada vacii in campionatul de turisme...

  • fan f1, marţi, 22.05.2012 12:06
    @ piloti ferrari

    In momentul de fata Ferrari au ce si-au dorit : un titular, pe care il sprijina toata echipa si toata lumea se concentreaza pe el si un nr. 2, pe care-l putem numi si pilot de teste sau de sacrificiu ...... sau de ras.

  • AndreiF1, marţi, 22.05.2012 12:40
    @Traducere

    Din pacate traducerea articolului lasa de dorit, Di Monte spune ca de fapt, sansa la titlul din acest an sta in mana echipei adica au sanse bune la titlul, tine doar de ei daca il si iau. Adica da au sanse, dar sa nu-si bata joc de acele sanse. De fapt cred ca este un mesaj catre Domenicalli si Fry sa n-o dea in bara pentru ca Alonso oricum nu face greseli (sau daca face greseli, le face minore), si pentru Massa care cred c-o sa fie schimbat in cateva curse, maxim 3, sper eu.

  • Davidenko, marţi, 22.05.2012 12:52

    Ferrari va castiga titlu cand se va pune accentul pe componentele de baza ale unei masini de F1, ci mai putin pe aerodinamica si alte prosti.

  • mobius, marţi, 22.05.2012 19:53
    mai multa hotarare...

    Daca Montezemolo vrea intr-adevar sa castige campionatul, ar trebui sa fie mai explicit si mai hotarat in a identifica problemele echipei. Ar trebui sa dea in modul cel mai clar un ultimatum lui Domenicali si Massa. Cu Massa in echipa Ferrari nu va castiga in nici un caz titlul la constructori, iar cu Domenicali deja au pierdut un titlu chiar si la piloti in 2010. Mare pacat pentru eforturile pe care Alonso le risipeste pentru aceasta echipa ce pare ca pluteste intr-o multumire de sine dupa parerea mea fara justificare.