Monopostul Super Aguri a trecut de testele de omologare

Publicat vineri, 08.02.2008 16:18 de Mircea Meșter

In ciuda ofertelor care de ceva vreme se aduna in cutia postala a lui Aguri Suzuki, echipa japoneza Super Aguri vine si cu vesti bune. Ultima dintre acestea ne arata ca monopostul pe care niponii il vor utiliza in 2008 in Formula 1 a trecut peste testele de siguranta organizate anual de FIA, acesta fiind omologat si inscris oficial in calendarul sezonului care sta sa inceapa.

Super Aguri au avut probleme anul trecut, cand inaintea sezonului prezenta lor era pusa sub semnul intrebarii din cauza testelor de siguranta, in urma carora Federatia Internationala a respins monopostul. Totul s-a incheiat in ultimele zile dinaintea primului Mare Premiu, atunci cand Super Aguri a reusit sa treaca peste testele de omologare.

"Vom utiliza o masina intermediara in prima faza in teste si, cel mai probabil, nu vom beneficia de masina noua decat la Melbourne, in prima cursa a sezonului", sustine Takuma Sato, unul dintre pilotii echipei.

Super Aguri este singura echipa care nu a confirmat pana acest moment componenta cuplului de piloti. Astfel, desi FIA a publicat oficial pe site-ul propriu echipa Sato-Davidson, implicarea indienilor de la Spice Energy Group in destinele Super Aguri l-ar putea propulsa pe Narain Karthikeyan in echipa de titulari, in locul lui Davidson.

  • dumi_p, sâmbătă, 09.02.2008 13:27
    pacat pt Davidson

    Ar fi pacat pentru Davidson, pentru ca mie mi s-a parut anul trecut ca ar fi fost peste Sato...

  • deea_zanuka, sâmbătă, 09.02.2008 21:35
    naspa

    Sunt de aceasi parere cu dumi_p Davidson a fost clar peste Sato anul trecut.Sh nush ce ar putea face karthikeyan.........

  • MP, sâmbătă, 09.02.2008 23:12
    SA

    ........... sau poate Roldan Rodriguez